StoryEditor
zagreb

Sastanak Begića i Milasa: Hrvatska će nastaviti pomagati projekte koji će jamčiti opstanak Hrvata u BiH

Piše fena  /  27.04.2022., 09:54h
Načelnik općine Posušje Ante Begić boravio je u Zagrebu te se tom prigodom sastao s državnim tajnikom u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom i državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordanom Hanžekom.

Načelnik Posušja zahvalio je Vladi Republike Hrvatske na sustavnoj podršci kao i pomoći oko izgradnje zgrade Osnovne škole fra Petra Bakule, koja će unatoč svim okolnostima biti završena do početka nove školske godine 2022./2023, stoji u priopćenju Općine Posušje.

Milas je rekao da će Hrvatska nastaviti pomagati sve razvojne projekte koji će jamčiti opstanak i veću kvalitetu života Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Isto je obećao i Hanžek u ime njegovog ureda koji je do sada podržao tri infrastrukturna projekta u Posušju: opremanje objekta Dječji vrtić "Bajka", nadogradnja područne škole Čitluk na području općine Posušje I faza i nastavak izgradnje dovodno-distribucijskog cjevovoda "Rakitno-Č2-Č5”.

Na sastancima se razgovaralo i o drugim prioritetnim projektima koji bi se trebali realizirati u sljedećem razdoblju kroz razne oblike prekogranične suradnje, a koju svakako pospješuju redovni sastanci i koordinacije načelnika/gradonačelnika s predstavnicima vlasti iz RH i BiH, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

23. srpanj 2024 15:57