StoryEditor

Sastali se članovi Predsjedništva, evo što su zaključili

Piše D  /  12.12.2018., 03:12h

Dodik je rekao da je na današnjoj sjednici usvojena zajednička izjava u vezi s europskim integracijama, kao i savjet da Vijeće ministara BiH što prije riješi proces odgovaranja na dodatna pitanja Europske komisije. 

Govora je bilo i o migrantskoj krizi, a Dodik je kazao da je u BiH registrirano 23 tisuće migranata, od čega je većina prošla kroz BiH, dok je od 3.500 do 4.000 migranata smješteno u BiH.

Na današnjoj sjednici zaključeno je da se migrantima ne daje pravo azila, a sve s ciljem sprječavanja unutarnjih problema. Bilo je govora i o Sporazumu o energetskoj efikasnosti s institucijama Europske unije, ali i o imenovanjima i razrješenjima nekih veleposlanika koje je pored njega tražio i član Predsjedništva BiH Željko Komšić. 

"Za sedam dana pripremit ćemo informacije o tome i pripremiti imenovanja za one koji budu razriješeni", rekao je Dodik. 

Dogovoreno je da se pozovu predsjednici regionalnih zemalja u službenu posjetu BiH. Dodik je kazao i da je odbijen memorandum koji je potpisao veleposlanik u Australiji da bi za svoje članove obitelji omogućio neke benifite. 

On je rekao da članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić nisu pristali na izmjene Poslovnika o radu Predsjedništva BiH kojim je predviđeno isticanje zastave RS-a, ali da će to pitanje biti pokrenuto u Parlamentarnoj skupštini BiH. 

Zahvalio se Džaferoviću i Komšiću što su pristali da se iz sale u kojoj je održana sjednica ukloni jedna zastava, koja prema njegovom shvaćanju predstavlja FBiH. 

Na pitanje novinara je li formiranje Ministarstva za europske integracije i međunarodne odnose RS-a neustavno, Dodik je odgovorio da RS ima 72 posto ovlasti kada je riječ o europskim integracijama, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 06:55