StoryEditor
mostar

Sastali se čelnici stranaka članica Hrvatskog narodnog sabora: 2. listopada očuvajmo zajedništvo hrvatskog naroda u BiH

Piše desk  /  15.09.2022., 15:00h

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović održao je danas sastanak s predsjednicima stranaka članica Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Na sastanku je razmatran tijek priprema i prezentiran je presjek stanja o izbornim aktivnostima.

Zajednička kandidatkinja svih stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH Borjana Krišto i kandidat za predsjednika / dopredsjednika RS-a Davor Pranjić, te suradnja na puno drugih razina, moraju biti motiv Hrvatima za izlazak na izbore, stoga ih i na ovaj način pozivamo da to učine u što većem broju, istaknuto je na sastanku.

Vodstvo Hrvatskog narodnog sabora i predsjednici stranaka članica pozvali su sve Hrvate koji imaju pravo glasa u Bosni i Hercegovini da izađu na izbore 2. listopada i očuvaju zajedništvo unutar hrvatskog naroda u BiH.

Jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH mora zaživjeti do kraja nakon ovih izbora, a kampanja okrenuta budućnosti. BiH je i naša domovina u kojoj želimo ostati i opstati, zaključeno je.

Također, razmatrane su aktivnosti ostatka kampanje, utvrđeno je što bi trebalo uraditi u narednom razdoblju kako bi se ojačala prije svega komunikacija s glasačkim tijelom u svim sredinama, od Posavine, preko središnje Bosne pa sve do Hercegovine.

Zadovoljni smo bili kampanjom koju smo do sada vodili, a u zadnjih 20-tak dana još ćemo je više intenzivirati, zaključili su predsjednici stranaka Hrvatskog narodnog sabora na održanom sastanku.

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 05:31