Article_Top_970x250

Šarović: Više od 3.000 sudionika na Godišnjoj skupštini EBRD-a

sarajevo

Šarović: Više od 3.000 sudionika na Godišnjoj skupštini EBRD-a

svibnja 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović obišao je lokacije u Sarajevu gdje će se u narednim danima održavati Godišnja skupština Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Potvrdio je da je sve spremno za početak ovog događaja na kojem će se okupiti gotovo 70 delegacija guvernera EBRD-a kao i mnogi poslovni ljudi iz 38 ekonomija s kojima surađuje Europska banka za obnovu i razvoj.

- Nema nikakvih problema u organizaciji. Većina guvernera je u zgradi državnog parlamenta, a ostali gosti pristižu jer su prve sesije počele od jutarnjih sati.  Službeno je prisutno više od 3.000 sudionika. Vrijeme nam možda najviše smeta, ali nadamo se da će narednih dana biti bolje - kazao je Šarović.

Najavio je da će danas prisustvovati važnom događaju a to je Forum o malim i srednjim poduzećima, na kojem će otvoriti diskusiju o prilikama i izazovima u poslovnom okruženju za mala i srednja poduzeća.

Nakon toga slijedi interaktivna sjednica s ciljem međusobnog povezivanja malih i srednjih poduzeća, kao i razmjena iskustava i najboljih praksi.

Šarović je izrazio očekivanje da će se na ovom događaju Bosna i Hercegovina predstaviti u boljem svijetlu.

Tome će, po njegovim riječima, doprinijeti veliki broj događaja na kojima će se govoriti o temama poput digitalizacije, tehnologije, zelenih gradova, migracija, te srednjih i malih poduzeća.

Kao dio pratećeg programa bit će održana i sesija “Investirajte u BiH – Investirajte u profitabilne projekte”, kroz koju će BiH predstaviti svoja strateška područja, potencijale, ali i benefite geostrateške pozicije.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250