StoryEditor

Šarović: Srbi povratnici u Mostaru moraju imati svoje legitimne predstavnike

Piše D  /  18.06.2020., 02:06h

Šarović je istaknuo da je neophodno naći model prema kojem bi Srbi povratnici mogli u gradskoj skupštini imati svoje legitimne predstavnike, te je izrazio bojazan da će prema predloženom rješenju Srbe predstavljati osobe iz drugih naroda koji će se po potrebi izjasniti kao Srbi, priopćeno je iz Sektora za politiku i medije SDS-a.

- Smatramo da oko 4.500 Srba koji žive u Mostaru, a koji su apsolutno diskriminirani, moraju izabrati svoje predstavnike koji će zastupati njihove interese, umjesto što im hrvatske i bošnjačke stranke nameću nelegitimne predstavnike. Neophodno je prekinuti dosadašnju praksu da se s listi hrvatskih i bošnjačkih partija biraju predstavnici Srba koji su to preko noći postali - naglasio je Šarović.

Dodao je da je srpska povratnička populacija koncentrirana u dva gradska područja – Sjever i Jug, te da je jedno od rješenja da ova dva područja biraju najmanje četiri predstavnika srpskog naroda.

- Pozivam i SNSD, koji ima mehanizam u Domu naroda PSBiH, da zajedno s mostarskim Srbima zajedno nađemo najbolje rješenje za njih - rekao je predsjednik SDS-a, navodi se u priopćenju. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:29