StoryEditor

Šarović: Male šanse za "travanjski paket"

Piše D  /  24.09.2019., 07:09h

Ne treba dramatizirati kada je u pitanju lista želja jedne političke organizacije - stav je Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a oko Programske deklaracije SDA, koja je tijekom vikenda okupila lidere stranaka iz Republike Srpske u Beogradu kod predsjednika Srbije - Aleksadra Vučića.

Šarović je za N1 kazao da zaključaka sa tog sastanka nije bilo, nego je to više bila dvosatna razmjena mišljenja. Kako je kazao, sastanak je trajao dva sata, nije bio salonski i mogla su se čuti različita mišljenja.

"Vučić je slušao nas. Ja sam govorio da ne treba dramiti kada je u pitanju lista želja jedne političke organizacije koju smo izreklamirali. Ako treba da se da odgovor na ovu deklaraciju, koju smo ocijenili lošim dokumentom, odgovor trebaju dati političke stranke iz BiH, Republike Srpske, ili zajedno ili pojedinačno, a nikako ne trebamo NSRS uvlačiti u to", kazao je Mirko Šarović za N1.

"Ako sazivamo sjednicu NSRS onda je moramo sazvati i za Programsku deklaraciju HDZ-a, koja je skoro identična kao i SDA. Neki iz RS nisu ni glas pustili oko ove deklaracije. Morali bismo i zasjedati o deklaraciji SNSD-a. Jesu li sve ove deklaracije produkt Prudskog sporazuma, kojeg su ove stranke potpisale i iz njega sada izvlače dijelove i plaše stanovništvo", kazao je Šarović u Danu uživo na N1.

Njegovo pitanje je da se stvara panika pored realnih problema, te da je deklaracija SDA suštinski samo spisak želja, budući da je neophodna suglasnost sva tri konstitutivna naroda da bi se promijenio Ustav.

Govoreći o "travsnjkom paketu" kojeg je nakon 13 godina aktualizirao SDP - Šarović je kazao da ni njemu nije sada dobar trenutak.

"Mislim da treba proći mnogo vremena da bi slični dokumenti okupili neke ljude da razgovaraju. Tada je okupio stranke, nije dobio podršku. U ovom trenutku su male šanse da se bilo ko okupi. Pričat ćemo o ovoj temi - ali takav dokument ili sličan koji tretira Ustav sada nema šanse", zaključio je predsjednik SDS-a tijekom gostovanja na N1 u emisiji Dan uživo.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:22