StoryEditor

Šarović: Jedna kompanija u RS se bavi opasnim poslom, pitajte Dodika

Piše D  /  15.03.2020., 09:03h

"Ima jedna stvar koju neću otkriti do kraja. Ja mislim da se jedna kompanija u Republici Srpskoj bavi opasnim poslom i trguje neke supstance koje mogu biti prijetnja nekim velikim silama. Mislim da su uhvaćeni u toj raboti i da to Dodik zna i možda je zbog toga sad mekan i nije tako hrabar", kazao je Šarović.

Šarović je dodao i to da navedni posao "može biti prijetnja i nekim zemljama koje su lideri u svijetu".

"Ja mislim da je ta poruka došla od Dodika i bilo je nekih glasnika koji su mu tu poruku donijeli. To je u pozadini cijele ove priče ‘državne tajne‘ i ovih stvari", naveo je Šarović.

Na upit čime se bavi ta kompanija, Šarović je rekao "nekim komponentama koje mogu poslužiti za svašta nešto".

"Za pravljenje nekog oružja koje je globalna prijetnja. Neću vam više govoriti. Trgovala supstancama, komponenatama koje se kontroliraju u svijetu, pogotovo sa zemljama koje su možda neka prijetnja kao što je Iran i neke druge zemlje. Pitajte Dodika - je li Vam dolazio glasnik da vam priopći neke stvari koje su neprijatne za vas. Neki su mu dolazili. Još su neki dolazili u posljednje vrijeme kod Dodika. Ja znam dvojicu . Reći ću vam poslije emisije. Ne bi bilo fer prema tim osobama, jedan je ‘domaći‘. Moram priznati da ne znam detalje osim što mu je (Dodiku) prenesno da se ovaj događaj i trgovina moraju do kraja istražiti" naveo je lider SDS-a.

Prema navodima Žurnala, radi se o kompaniji iz Zvornika.  O svemu je, navodi ovaj portal, obaviješteno u Predsjedništvo BiH, a u istragu su uključene i međunarodne policijske i obavještajne agencije.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:31