Article_Top_970x250

Šarović dogovorio nastavak izvoza mesa u Tursku

ankara

Šarović dogovorio nastavak izvoza mesa u Tursku

ruj 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović dogovorio je danas u Ankari, na sastanku s ministrom poljoprivrede Republike Turske Bekirom Pekdemirlijem, nastavak izvoza mesa iz Bosne i Hercegovine u ovu zemlju.

- Izvoz goveđeg mesa bit će nastavljen i do kraja ove godine. Bosna i Hercegovina će moći izvesti 3.000 tona iskoštenog mesa, čime ćemo otkloniti zastoj u realizaciji ovog aranžmana - izjavio je Šarović nakon sastanka.

Naime, kako Sporazum o slobodnoj trgovini između BiH i Republike Turske još uvijek čeka ratifikaciju parlamenata, ministar Šarović zatražio je da se u međuvremenu izvoz u ovu zemlju nesmetano nastavi, kako bh. privrednici ne bi trpjeli posljedice čekanja.

Turska je jedan od najvažnijih vanjskotrgovinski partnera, a opseg robne razmjene između dvije zemlje iznosi 700 milijuna dolara.

Tijekom sastanka, dvojica ministara razgovarali su o ukupnoj trgovinskoj razmjeni dvije zemlje kao i dugoročnim aranžmanima dogovorenim kroz Sporazum o slobodnoj trgovini.

U okviru posjeta Turskoj, Šarovićće se  sutra sastati i sa ministrom trgovine ove zemlje Ruhsar Pekcan, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Dnevnik.ba