StoryEditor
lider SDS-a

Šarović: Dodik traži način da napravi politički zaokret, a da to izgleda sasvim „normalno“.

Piše Fena  /  13.09.2021., 16:13h
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović je, komentirajući izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je Christian Schmidt za njega prihvatljiv kao predstavnik Kvinte, kazao da je to obična igra riječi koja se svodi na isto.

On navodi da Dodik traži način da napravi politički zaokret, a da to izgleda sasvim „normalno“.

- Politički, on je u vrlo složenoj i teškoj situaciji. Predsjednik Srbije ovih dana je razgovarao s Christianom Schmidtom, a Dodik je tog istog Schmidta usporedio s nekim njemačkim civilom koji je zalutao u BiH, i već je upao u problem. On je posljednjih tjedana, potpuno je jasno, samo zaoštrio retoriku, radi svog rejtinga i rejtinga njegove stranke, a sada tu istu retoriku mora prilagođavati aktualnoj situaciji - kazao je Šarović.

Mi kao Srpska demokratska stranka i kao opozicija, dodaje Šarović, činimo ga odgovornim, kao i cijelu vlast, da nađe i ponudi rješenje za nametnutu Inzkovu odluku, „ali on tog rješenja očito nema, niti ga uopće traži“.

- Sasvim je jasno da nema ni bilo kakav plan za tako nešto, a odgovoran je jer je vlast i mora naći izlaz i rješenje radi građana Republike Srpske. Obit će mu se o glavu namjera da krizu produži i njome upravlja do sljedećih izbora, bez traženja realnog izlaza iz postojeće situacije - poručio je Šarović, priopćeno je iz SDS-a.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:15