StoryEditor
Građani RS oštećeni

Šarović: Borrell nije svjestan gdje je došao

Piše DESK  /  16.03.2022., 13:46h
Borrell nije rekao da će direktno trpiti građani, ali je rekao da neće biti projekata financiranih iz europskih fondova, rekao je lider SDS-a.

Lider SDS-a Mirko Šarović obratio se danas nakon sastanka lidera stranaka opozicije sa šefom europske diplomacije Josepom Borrellom, prenosi Dnevni avaz.

Šarović je rekao da "Borrell nije svjestan gdje je došao", te "da će građani RS-a biti oštećeni zbog ponašanja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika". 

- On nije rekao da će direktno trpiti građani, ali je rekao da neće biti projekata financiranih iz europskih fondova, za infrasturkturu, javne društvene potrebe i slično. To je bilo najneprijatnije što smo čuli. Moja ocijena je da je to loše jer će to ipak osjetiti građani - izjavio je Šarović.

Potpuno zbunjen

- Nisam baš siguran da je Borrell uopće razumio gdje je došao, u nekim stvarima je bio potpuno zbunjen. Nije shvatio čak ni neka ustavna ograničenja - rekao je Šarović.

On je dodao da nije dovoljno shvatio ni da će ga oni s kojima sada razgovara prevariti i obmanuti, ostaviti ga u uvjerenju da su oni za europski put. 

Njegova neodlučnost

Šarović je poručio kako je "prva rečenica koju je Borrell rekao" na sastanku bila ta da će projekti financirani iz EU biti uskraćeni RS-u.

Za kraj je dodao da mu je rekao da će oni računati na njegovu neodlučnost.

- Čisto da zna čovjek s kim ima posla - zaključio je Šarović.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:16