StoryEditor

Sarajlija uhićen zbog komentara na internet portalu, pozivao na nasilje

Piše D  /  14.04.2020., 11:04h

Kako je priopćeno, radeći na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela počinjenog objavljivanjem komentara osobe M.H. na jednom od internet portala, kojima se poziva na nasilje nad policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, policijski službenici Prve PU su, u suradnji s nadležnim službama Sektora kriminalističke policije MUP-a KS, identificirali i pronašli, te potom uhitili navedenu osobu.

O događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog kaznenog djela.

Kasnije su iz policije su priopćili da je osoba priznala izvršenje kaznenog djela.

‘‘Ovo lice je policijskim službenicima u potpunosti priznalo izvršenje navedenog krivičnog djela, a njegovi komentari su posljedica zakonitog rada policijskih službenika koji su mu dan ranije izdali prekršajni nalog za nepoštivanje naredbi Federalnog štaba civilne zaštite koje se odnose na obaveznu socijalnu distancu i obavezno nošenje zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru‘‘, pojasnili su iz MUP-a KS.

Iz Tužiteljstva KS je potvrđeno da će muškarac nakon kriminalističke obrade biti pušten na slobodu budući da nema osnova za daljnje zadržavanje.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:23