StoryEditor

Sarajlija prijetio da će zapaliti bh putovnicu i pridružiti se ISIL-u!

Piše D  /  20.02.2018., 11:02h

Tijekom istrage prikupljeni su dokazi da je optuženi osobno i izravno, ostvarivao kontakt sa aktivnim pripadnicima ISIL-a, koji je od Vijeća sigurnosti UN-a proglašen terorističkom organizacijom, sa namjerom pridruživanja ovim terorističkim strukturama.

Optuženi se tereti, da je stvorio plan i osigurao potrebna sredstva, s ciljem pridruživanja stranoj paravojnoj formaciji, koja djeluje izvan BiH, te se odlučio pridružiti strukturama ISIL-a koji je od strane Vijeća sigurnosti UN-a, proglašen terorističkom organizacijom.

U optužnici se navodi, da je optuženi, u mjesecu studenom 2017. godine, putem internet komunikacije i aplikacija za kontakte, stupio u kontakt sa aktivnim pripadnikom ISIL- a, koji se nalazi u Siriji, te u komunikaciji govorio pripadnicima ISIL-a kako je osigurao potrebna sredstva i da će se priključiti ovoj terorističkoj skupini, da će po dolasku u Siriju zapaliti putovnicu Bosne i Hercegovine, te kao pripadnik terorističke skupine Islamske države, sudjelovati u oružanim sukobima u Siriji.

Optuženi je u svojoj namjeri, otkriven, lociran i spriječen od strane policijskih i sigurnosnih struktura u Bosni i Hercegovini, nakon čega su izvršeni pretresi objekata koje koristi, a osumnjičeni lišen slobode i nalazi se u pritvoru.

Optuženi se tereti za kazneno djelo protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama iz članka 162b. stavak (2) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, donosi N1.

Pročitajte još:

Za vehabijski kamp u BiH bošnjački akademik optužio Hrvatsku i Srbiju

Mektić potvrdio pisanje Dnevnika.ba: Iza Askera stoje radikalne vehabije

NAČELNIK USORE ZA DNEVNIK.BA: Hrvatima Usore još od rata su poznati ovakvi kampovi, tražimo od policijskih struktura da hitno riješe ovaj slučaj

Srbska čast, Askeri i karneval u Čapljini

Bošnjačka javnost u defanzivi: Ne spremamo se za rat

 

 

 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:57