Article_Top_970x250

Sarajlić: "Ne treba očekivati da BiH odustane od ispunjenja međunarodnih obaveza"

Priopćenje

Sarajlić: "Ne treba očekivati da BiH odustane od ispunjenja međunarodnih obaveza"

kol 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Asim Sarajlić ponovio je danas da je BiH na temelju volje građana i zakonskih opredjeljenja okrenuta prema zapadnim, euroatlantskim integracijama.

Slanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), podvukao je, nije ničija izmišljotina, već vrlo jasna međunarodna obaveza BiH na temelju važećih zakona i odluka o Akcijskom planu za članstvo (MAP) kao i zahtjeva Sekretarijata NATO-a i Sjevernoatlantskog vijeća koje čine predstavnici 29 država članica.

- Neka nitko ne očekuje da će BiH odustati od ispunjavanja svojih međunarodnih obaveza, jer je to pitanje ugleda i kredibiliteta države u međunarodnom okviru i o tome ne može biti rasprave - iznio je Sarajlić stav u priopćenju.

Ocijenio je da je zajednički istup člana Predsjedništva BiH i lidera Sveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika i veleposlanika Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova pokazao što se krije iza rušenja Sporazuma o formiranju Vijeća ministara i nastavku NATO integracija.

- Činjenica da je Dodik odbio da nazoči sastanku s predstavnicima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u isto vrijeme odlazeći na sastanak s ruskim veleposlanikom vrlo jasno ukazuje o čemu se ovdje radi - zaključio je Sarajlić u priopćenju.

Dnevnik.ba