StoryEditor
turska na nogama

Sarajka o napadu u Istanbulu: Nakon napada zavladao je pakao, prestravljeni smo!

Piše desk  /  13.11.2022., 21:49h

Ovih dana smo se baš sreli u Istanbulu, planirali nova druženja, a sada je to sve jednostavno zaustavljeno, kaže Amra Ibrica - Oldžaj

Sarajka Amra Ibrica - Oldžaj, već dugi niz godina živi i radi u Istanbulu. Amra je udata za Turčina, imaju vlastiti biznis. Napad u Istanbulu u kojem je ubijeno 6 osoba a ranjeno 53, kako kaže za portal "Avaza", ih je sve uzdrmao i prestravio. 

- Vratio se onaj stari strah, među prijateljima, susjedima, rodbini... Zavladao je opet pravi pakao. Svima nam je ista misao u glavi, da se opet sve vraća, da se opet sada u naše živote uvlači taj strah, i ta panika od novih terorističkih napada - kaže Ibrica - Oldžaj. 

Ističe da je ona članica velikog Udruženja bosanskih žena, a čije sjedište je u Ankari.

- Ovih dana smo se baš sreli u Istanbulu, planirali nova druženja, a sada je to sve jednostavno zaustavljeno. Prije dva dana smo šetali Taksimom, a od ovog momenta sada imamo strah izaći na ulicu. Danas je počeo i školski raspust, sada ćemo svi biti faktički zatvoreni u našim kućama, stanovima. Svi znamo što je u pitanju, ali predsjednik (Recep Tayyip Erdogan, op.a.) je rekao da će se ovome veoma brzo stati u kraj.

Ni sama ne znam kako ste me uopće dobili jer sve su društvene mreže nedostupne, Viber i WhatsApp ne rade. Paničan strah je zavladao, a ja i svi mi želimo naše stare živote ponovno nazad - kazala je za portal "Avaza" Amra Ibrica - Oldžaj iz Istanbula.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 15:54