StoryEditor
žrtva krađe

Sarajevskom političaru ukrali novčanik i žestoko mu "ispeglali" kartice

Piše desk  /  17.01.2023., 16:00h

Policijski službenici MUP-a Kanton Sarajevo uhitili su dvije osobe koje se sumnjiče da su opljačkale Zlatka Lagumdžiju u Sarajevu. Kako je bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine rekao za N1, pljačka se dogodila u tržnom centru.

“Po povratku s puta sam otišao u tržni centar, u samoposlugu u Mercator. Tu su mi dvije osobe ukrale novčanik. U njemu je bilo više kartica. Onda su oni otišli u nekoliko tržnih centara u kupovali tehniku i odjeću, to sam vidio iz izvoda. Potrošili su oko 10.000 KM. Sve se desilo u subotu navečer, ja sam to u nedjelju prijavio policiji”, rekao je nam je Lagumdžija.

MUP KS priopćio je kako je se za ovu pljačku sumnjiče S.R., rođen 1986.godine u Zvorniku, gdje je i nastanjen i maloljetnik rođen 2005. godine, nastanjen u Sarajevu.

Oni se sumnjiče za kazneno djelo Krađa, na štetu Z.L. iz Sarajeva.

“Izvršenim pretresom stana koji koristi S.R. na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz pomenutog kaznenog djela. O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim osobama”, kazali su iz MUP-a KS.

Dnevnik.ba

16. veljača 2024 06:40