Article_Top_970x250

Sarajevski reper Sajfer u terencu švercao pet kilograma droge

uhićen

Sarajevski reper Sajfer u terencu švercao pet kilograma droge

velj 10, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv sarajevskog repera Adnana Nikšića (26), poznatog kao Sajfer, koji je uhićen sa pet kilograma skanka.

Nikšiću se na teret stavlja krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom, za koje je Krivičnim zakonikom Republike Srpske zapriječena kazna od pet do 15 godina zatvora. Edis Mustafić, branilac Nikšića, kaže da mu je optužnica jučer dostavljena.

- Optužnica je potvrđena 7. februara i odnosi se na neovlašteni promet marihuanom, koja je prilikom hapšenja pronađena u vozilu mog klijenta - rekao je Mustafić.

Sajfer je uhićen 11. siječnja na autobuskoj stanici u Lukavici, kad je pretresom njegovog terenca BMW X5 policija pronašla pet kilograma skanka. Droga je otkrivena u crnom koferu, koji je zatečen u prtljažniku terenca, a u njemu se nalazilo pet paketa skanka. Repera su presreli istražioci Uprave za organizirani i teški kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su od kolega iz MUP-a Kantona Sarajevo dobili dojavu da se u ulici Petra Mandića priprema primopredaja droge te je osumnjičeni uhvaćen u zamku.

Pet paketa skanka nalazila se u crnom koferu

Pet paketa skanka nalazila se u crnom koferu

Poslije uhićenja, Sajfer je proveo mjesec iza rešetaka, a nakon što je optužnica potvrđena, pritvor mu je ukinut i pušten je da se brani sa slobode.  Sarajevski policajci su, nakon uhićenja Adnana Nikšića, priveli i njegovog brata Aliju Nikšića. Pretresom njegove kuće i automobila Ford Fiesta u općini Ilidža pronađeni su 4,5 kilograma skanka i oružje, piše Avaz.

Article_Bottom_970x250