StoryEditor
društvene mreže

Sarajevski portal pitao se koji je motiv HDZ-a BiH za pregovore ako će Schmidt svejedno nametnuti Izborni zakon, Ćosić odgovorio “patriotima”

Piše desk  /  28.07.2022., 22:13h

Podsjetimo, kao rezultat mrzilačke kampanje prema Hrvatima, prijetnji ratom te unisonog huškanja političkog i medijskog sarajevskog spektra, visoki predstavnik Christian Schmidt “podvio je rep”, odustao od korištenja tzv. bonskih ovlasti, povukao se iz javnosti te dao rok od šest mjeseci strankama u Federaciji BiH da se “dogovore”.

-Ukoliko je dogovor stranaka u FBiH uvjet da OHR ne nametne izmjene Izbornog zakona i Ustava FBiH koje idu u korist HDZ-a BiH, koji je, onda, motiv HDZ-a da se uopće postigne dogovor, upitao se probošnjački portal Istraga.ba na Twitteru, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Istraga” je dakle projicirala da ovakav razvoj događa ide na ruku legitimnim zahtjevima hrvatskih političkih predstavnika namjerno ih svodeći samo na HDZ BiH što je klasična mantra većine sarajevskih medija jer pitanja kršenja političkih prava jednog naroda u cjelini namjerno svode na pitanje samo jedne stranke.

Na ovu objavu portala Istraga koji je blizak bošnjačkim obavještajnim krugovima reagirao je Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke te dopredsjednik HDZ-a BiH.

-Vi “patrioti” ne razumijete istinsku patriotsku politiku postizanja unutarnjeg dogovora umjesto nametnutih rješenja protektora! Vama je to isto pa ne razumijete motive onih koji to razlikuju, napisao je Ćosić na Twitteru.

Podsjećamo, nakon što je u javnost procurio nacrt odluke o nametanju izmjena Izbornog zakona BiH od strane visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH, Christiana Schmidta, a kojom bi se barem malo ispravila nepravda njegovih prethodnika prema Hrvatima kojima su kontinuirano oduzimali Ustavom zajamčena prava, uslijedila je nezapamćena mrzilačka i ratnohuškačka kampanja prema Hrvatima i Schmidtu.

Sve sarajevske stranke podržale su prosvjed ispred zgrade OHR-a, a posebnu pažnju privukao je jedan prosvjednik koji je kazao da svi bh. Hrvati mogu stati u dva željeznička vagona tako priželjkujući da Hrvate zadesi ista ona sudbina koja je zadesili židovski narod u vrijeme nacističke Njemačke.

Kao rezultat te mrzilačke kampanje prema Hrvatima, prijetnji ratom te unisonog huškanja političkog i medijskog sarajevskog spektra, visoki predstavnik Christian Schmidt “podvio je rep”, odustao od korištenja tzv. bonskih ovlasti, povukao se iz javnosti te dao rok od šest mjeseci strankama u Federaciji BiH da se “dogovore”.

On je, podsjećamo, odustao od nametanja zakonskog rješenja kojima bi Bišnjaci bili onemogućeni u nametanju izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH Hrvatima, Srbima i nacionalnim manjinama.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 02:49