StoryEditor

Sarajevo se za nekoliko minuta pretvorilo u Veneciju

Piše D  /  22.06.2018., 05:06h

Obilne padaline pogodile su danas u poslijepodnevnim satima glavni grad Bosne i Hercegovine, zbog čega je došlo do kolapsa u gradskom prometu.

Nevrijeme koje se ogledalo kroz jake pljuskove i vrlo snažan vjetar uticalo je na odvijanje u gradskom prometu. Zbog obilnih padalina poplavljen je i veći broj ulica u Sarajevu, prenosi Anadolija.

Novinar AA sa terene izvještava kako je najkritičnije bilo u sarajevskom naselju Alipašino Polje, na raskrsnici ulica Safeta Hadžića i Ante Babića. Tu je zabilježen visok nivo vode, zbog čega je blokirano nekoliko automobila.

Poplavljeni su i dijelovi bulevara Meše Selimovića, također u naselju Alipašino Polje, iz pravca Ilidže prema Starom Gradu. Voda je izazvala smetnje u prometu i u ulici Safeta Zajke.

Za danas je u BiH najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Sutra u jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimično može pasti kiše i uglavnom prohladno.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 05:10