StoryEditor

Sarajevo: Posao za 800 nastavnika, profesora i stručnih suradnika na neodređeno vrijeme

Piše D  /  09.08.2018., 07:08h

Na osnovu suglasnosti koje je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo dalo osnovnim i srednjim školama KS za raspisivanje natječaja za prijem djelatnika, u školskoj 2018./2019. godini bit će zaposleno 800 nastavnika, profesora i stručnih suradnika.

Od tog broja data je suglasnost za popunjavanje više od 550 radnih mjesta u osnovnim školama.

Kako je rekao kantonalni ministar za obrazovanje, nauku i mlade Elvir Kazazović za 100 radnih mjesta u osnovnim školama raspisan je natječaj na neodređeno radno vrijeme i to najčešće za poziciju profesor razredne nastave.

Objave natječaja počele su početkom tekućeg mjeseca, a sve procedure vezane za prijem uposlenika u školama bit će okončane do početka školske godine.

Suglasnost za raspisivanje konkursa data je nakon što je Komisija za evidentiranje i zbrinjavanje zaposlenika za čijim je radom prestala potreba u osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo dostavila podatke o kadrovskim potrebama i tehnološkom višku za školsku 2018./2019.godinu.

- Stav Ministarstva od početka je da se raspisuju natječaji na neodređeno vrijeme u svim školama u kojim postoji potreba i mogućnost zbrinjavanja ljudi na neodređeno vrijeme, po određenim objektivnim kriterijima - dodao je Kazazović, navedeno je u priopćenju Kantona Sarajevo.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:59