StoryEditor

SARAJEVO Majka koja je ubila bebu dobila 20 mjeseci zatvora

Piše D  /  04.12.2018., 03:12h

Ameli Džajić je jučer izrečena i zatvorska kazna u trajanju od godinu i osam mjeseci zatvora za kaznena djela čedomorstva i falsificiranja isprave, potvrdio nam je njen branitelj advokat Omar Mehmedbašić. Suđenje Džajić bilo je zatvoreno za javnost, prenosi Avaz.ba

Prema navodima iz optužnice, Amela Džajić porodila se 31. svibnja u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje je rodila živo žensko dijete. Bebu je usmrtila čim je izašla iz bolnice 2. lipnja u poslijepodnevnim satima u stanu na Ilidži, koji je koristila zajedno s Z. B.

Novorođenče je, navodi se u optužnici, ugušila jastukom, koji je, zajedno s tijelom, stavila u crnu najlonsku vreću za smeće. Vreću s tijelom bebe stavila je u crveni platneni ceker, koji je bacila u kontejner ispred zgrade u kojoj je stanovala.

Džajić nije negirala čedomorstvo, ali ne na način kako je to Tužiteljstvu prikazao njen bivši partner Z. B., s kojim je živjela u unajmljenom stanu i čije je dijete ubila. 

Otpusno pismo

Slučaj je, inače, rasvijetljen 15. lipnja, kada je majka uhićena. Amela Džajić je nakon tri mjeseca provedena u pritvoru tuzlanskog zatvora puštena na slobodu.

Optužena Džajić teretila se i za falsificiranje otpusnog pisma iz bolnice.

Smanjeno uračunljiva

- Obrana smatra da je ovom kaznom ispunjena specijalna i generalna prevencija činjenja ovakvih kaznenih djela. Također, utvrđeno je da je optužena u vrijeme izvršenja djela bila smanjeno uračunljiva - kazao nam je advokat Mehmedbašić.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:07