StoryEditor

Sarajevo ispalo nakon greške suca: "Uefa, mi smo pokradeni!"

Piše D  /  27.08.2020., 10:08h

Dok se zagrebački Dinamo borio u Rumunjskoj za treće pretkolo Lige prvaka, i izborio prolazak na penale, bjeloruski Dinamo vodio je veliku bitku sa Sarajevom u istoj fazi natjecanja, pišu 24sata.hr.

Momčad iz Bresta prošla je pobjedom 2-1 iako je Sarajevu trebao biti priznat čisti gol Mersudina Ahmetovića za 2-2 u 54. minuti. Pomoćni sudac Nikos Egglezou s Cipra mahao je zastavicom za zaleđe iako je igrač prvaka BiH cijelom širinom tijela bio iza zadnjeg igrača bjeloruskog kluba.

Šokirani "bordo-klub" odlučio je bojkotirati konferenciju za medije, a javnosti se na društvenim mrežama obratila direktorica Sabrina Buljubašić.

- Nažalost, izgubili smo 2-1, ali odlučili smo da se trener i pomoćnik neće pojaviti pred novinarima jer moramo poslati jaku poruku. Posebno to vrijedi za male države kakva je Bosna i Hercegovina - rekla je Buljubašić i dodala:

- Danas se dogodilo nešto što nikad nisam vidjela u nogometu, a u nogometu sam cijeli život. Ovo je trebao biti gol, ali suđeno je zaleđe. Jamčimo da će Uefa znati za svaki detalj ove utakmice.

 

Zbog teškog previda sudačka ekipa na čelu s Loukasom Sotiriouom sasvim će sigurno neko vrijeme na hlađenje, ali Sarajevu će to malo značiti. Brest je prošao i može biti idući protivnik zagrebačkog Dinama.

- Nikad nisam vidjela takvo suđenje i takve pogreške. Bili smo pokradeni i oduzeto nam je pravo da se natječemo na pravi način. Želimo poslati poruku jer mislimo da nogomet mora biti jači i bolji. Želimo zaštititi momčad od stvari kakve su se dogodile danas. Inače će nogomet izgubiti smisao - rekla je Sabrina Buljubašić i zaključila:

- Frustrirani smo. Svi moraju znati za ovo, od Uefe preko navijača do cijele javnosti. Ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u svijetu.

U startnoj postavi Sarajeva bila su trojica hrvatskih nogometaša, stoper Hrvoje Miličević (27), bivši veznjak Hajduka Mirko Oremuš (31) i krilni napadač Ivan Jukić (24), a tu su i još jedan bivši hajdukovac Tino Sven Sušić (28) i bivši igrač Slavena Benjamin Tatar (26)...

Društvo sad seli u treće pretkolo Europske lige, a njihov gradski rival Željezničar našao se u problemima uoči gostovanja kod Maccabija iz Haife u prvom pretkolu Europske lige koje se trebalo igrati u četvrtak. Petorica igrača bila su pozitivna na korona virus nakon testiranja u Izraelu pa je utakmica odgođena.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 11:33