StoryEditor

Sarajevo ismijava Komšića, pitaju ga: Pošto obraz?

Piše D  /  14.12.2019., 11:12h

Upravo na tom najpopularnijem bošnjačkom portalu brojni komentatori pišu da je Željko Komšić prodao obraz i uništio građansku državu. Neki su tek sad otvorili oči i shvatili da on nije nikakav čuvar ove države nego njezin grobar koji sada vraća dug Bakiru Izetbegoviću koji mu je omogućio pobjedu na izborima.

Najbučniji je bio Twitter pa je dugogodišnji novinar Senad Pećanin postavio fotografiju Željka Komšića uz natpis “Nedam brazao” ili “Ne dam obraza”, a u referenci na pokazivanje prstom na obraz prilikom jednog TV intervjua.

U fotografiji do, Komšiću su oko glave nalijepljeni stikeri s naznakom popusta od 70 posto, aludirajući da je “obraz prodat” po izuzetno niskoj cijeni.

Sličnu šalu postavio je tviteraš Dee Dee koji je postavio screenshot s oglasnika OLX.ba na kojem je montirana prodaja Komšićevog obraza sa cijenom “po dogovoru”.

Nekdašnji voditelj političke emisije “60 mnuta” Bakir Hadžiomerović na svom je Twitter profilu postavio crtež Željka Komšića u kojem nelegitimni član Predsjedništva BiH na mjesto Titove slike, koju inače drži u uredu u Sarajevu, na zid kači fotografiju Bakira Izetbegovića.

“Ode Šaban u kanal”, napisao je Hadžiomerović čime je aludirao na Komšićevo skretanje s lijevog kolosjeka u naručje Stranke demokratske akcije. Komšićev obraz našao se u temi političke satire i kod zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Damira Nikšića koji je na svom Facebook profilu uz fotografiju prvog čovjeka DF-a stavio svoju sa sličnim pokazivanjem na obraz uz korištenje srednjeg prsta, prenosi hercegovački portal.

Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine iz SBB-a Damir Arnaut ispratio je ovaj burni dan jednostavnom porukom u vidu plakata za jedan od najpoznatijih horor filmova holivudske produkcije – Petak 13.

Sarajevo je progledalo.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:18