StoryEditor

Sankcije zbog okupljanja na Buni

Piše D  /  06.04.2020., 08:04h

Kako nam je rečeno, pripadnici Policijske postaje Buna uspjeli su evidentirati 21 osobu i 30 automobila, ali umjesto prekršajnih naloga od 500 KM, nadležni iz Policijske uprave Mostar zauzeli su stav da se prekršitelji, usprkos strogim mjerama o zabrani okupljanja, samo upozore?!

Stoga su novinari na današnjoj tiskovnoj konferenciji Kriznog stožera HNŽ pitali zbog čega se primjenjuju dvostruki aršini kada se zna da je policija prošle nedjelje intervenirala zbog liturgije u manastiru Zavala na području Ravnog, gdje su za 120 vjernika napisani prekršajni nalozi od po 500 KM, piše Dnevni avaz.

- Niti ima niti smije biti ni dvostrukih ni trostrukih aršina i bilo kakvih različitih aršina. Jutros je Slađan Bevanda, ministar unutrarnjih poslova, prisustvovao sastanku Koordinacijskog tijela i izvijestio je o svim slučajevima, pa i o tim koje navodite. Dakle, kazao je da je tamo gdje je bilo prijava, policija izašla na teren, evidentirala prekršitelje i da će svi biti procesuirani. Tako je rečeno i ne vidim razlog za izazivanje sumnje da neće biti. Veliki dio građana, bez obzira na to kojoj konfesiji pripadali, itekako poštuje vjerske autoritete u svojim zajednicama, ali evo, i s ovog mjesta zamolit ćemo lidere vjerskih zajednica da javno pozovu vjernike na poštivanje mjera - kazao je Darko Juka, savjetnik premijera HNŽ i član Kriznog stožera HNŽ.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:05