StoryEditor

Sanjao sam Hrvatsku u ždrijebu, žao mi je da se nećemo osvetiti

Piše D  /  03.12.2018., 07:12h

Hrvatska će put na Euro 2020. tražiti preko Walesa, Slovačke, Mađarske i Azerbajdžana. U nikad neatraktivnijoj kvalifikacijskoj skupini, iz koje će na završni turnir dvije najbolje momčadi, prenosi 24.sata

To znači da će hrvatski navijači moći gledati svega dvije istinske zvijezde u redovima suparnika: Garetha Balea i Mareka Hamšika. Što je idealna prilika da hrvatska reprezentacija ne igra (samo) u Zagrebu nego i kvalifikacijske okršaje diljem Hrvatske.

Bale je od Hrvatske dvaput izgubio, u tim su dvobojima padali čudni golovi: bomba Lovrena s 25 metara, te Mandžukić koji je u Osijeku stražnjicom blokirao ispucavanje velškoga golmana pa samo gurnuo loptu u prazan gol!

- Moglo je bolje, ali i gore. Hrvatska je jedna od top momčadi, Modrić je ponajbolji na svijetu, a imaju doista sjajne igrače i karakternu momčad koja se nikad ne predaje - rekao je velški izbornik, legendarni Ryan Giggs.

Slovačka jedina u tom društvu nije s Hrvatskom igrala natjecateljsku utakmicu, niti ima negativan omjer (po dvije pobjede, remija i poraza u prijateljskima). Dok je Azerbajdžan koštao posla Niku Kovača. Nakon 0-0 u Bakuu i potom poraza u Norveškoj, Kovač je smijenjen tijekom kvalifikacija za Euro 2016. i ustoličen je Ante Čačić.

- Gledao sam ždrijeb u društvu suigrača, već je počelo podbadanje zbog utakmice s Azerbajdžanom. Ma naravno da smo mi veliki favoriti, a Azerbajdžan igra na sličan način kao pod Prosinečkim. Novi izbornik je Gurbanov, koji je i trener moga Qarabaga. Dobar je trener, baš dobar, ali mi smo prejaki - kaže nam Filip Ozobić.

I dok navijači u Hrvatskoj očekuju (lagan) plasman na Euro, ruski je izbornik nakon ždrijeba ljutit i tužan. Jer nije dobio Hrvatsku.

- Čekao sam Hrvatsku, ali nije nam došla. Baš mi je žao što joj se nećemo moći osvetiti, sanjao sam tu utakmicu - rekao je Stanislav Čerčesov, čija je zbornaja u četvrtfinalu SP-a izgubila od Hrvatske na jedanaesterce.

Samo sanjaj...

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 17:19