StoryEditor
Zastupnica SNSD-a

Sanja Vulić: "Reciklirani političar Šemsudin Mehmedović pokušava postati bitan i važan preko imena Milorada Dodika"

Piše srna  /  22.12.2021., 21:11h
Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da "reciklirani političar Šemsudin Mehmedović, koji nema podršku ni u mjesnoj zajednici, pokušava postati bitan i važan preko imena Milorada Dodika".

Što ćete na teritoriji koja cijeni i poštuje Milorada Dodika

- Nebitni ste, Šemsudine Mehmedoviću. Što dolazite u RS sutra? Da nećete ubiti još nekog nedužnog Srbina? Što ćete na teritoriji koja cijeni i poštuje Milorada Dodika? Mi nismo genocidaši, mi smo dobrodušan i pozitivan narod, narod koji prašta za razliku od Vas i Vaših sljedbenika koji mrzite sve što nije bošnjačko - istakla je Vulićeva.

Ona je poručila Mehmedoviću da dok je izabranih predstavnika Srpske, Narodnu skupštinu RS i njene zakone neće nazivati seoskim.

- Seosko je sijelo ono što vi iz FBiH plus Adil Osmanović pravite jednom mjesečno, lažno se predstavljajući kao Predstavnički dom pod predsjedavanjem Vašeg bivšeg kolege iz kluba. 

Zaprijetio da će ga uhititi

On je bivši u Klubu, a za Vas se još ne zna jeste li u tom klubu ili ste samostalni poslanik - naglasila je Vulićeva.

Reakcija Sanje Vulić dolazi nakon što je zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović odgovorio Miloradu Dodiku, koji mu je zaprijetio da će ga uhitit ukoliko dođe u RS. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 13:07