StoryEditor
Zastupnica SNSD-a

Sanja Vulić: Kad Schmidt spozna da su Srbi miroljubiv narod, uvjerit će se u srbomrzačke fantazije Bisere Turković

Piše desk  /  21.04.2022., 08:46h
Ona je rekla kako su "Srbi uvijek bili i bit će miroljubiv narod i kada to Kristijan Šmit spozna, uvjerit će se u srbomrzačke fantazije Bisere Turković"

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je "usplahirena" Bisera Turković s prekooceanske udaljenosti, nakon što je vidjela masu dobronamjernih ljudi na Trgu Krajine u Banjoj Luci, "zavapila da nitko ne smije spominjati njezinog njemačkog turista Christiana Schmidta".

Komentirajući mišljenje Turković o skupu u Banjoj Luci, koje je iznijela na Facebooku tvrdeći da su upućene šokantne prijetnje Christianu Schmidtu te mu iz daleke Amerike uputila podršku, Vulić je istaknula da Milorad Dodik i Željka Cvijanović nisu organizatori skupa, samim tim ništa niti odobravaju, niti kritiziraju, dodavši da je narod Republike Srpske dobrodušan i spreman opraštati, te da sigurno nitko od sudionika skupa nije pozivao na smrt i linč bilo koga.

- Tu masu naroda koja se okupila na skupu "Sloboda" u Banjoj Luci Turković može vidjeti samo na televiziji, pa joj se u tom bijesu i histeriji počelo svašta priviđati. Tako je jedino ona, iskusna radikalna Bisera, vidjela nekakve matrice i ukrajinske scenarije - istakla je Vulićeva.

Vulić je poručila Turković da "nastavi uživati u bijelom svijetu, jer samo to i zna raditi", ali za promjenu da prestane u svemu vidjeti problem i radikalizaciju, jer je ona radikalizacija ovakvim spinovima.

- Također, ne treba ona brinuti ni o turistima i građanima u BiH koji se mogu osjećati slobodno i dobrodošlo, bar u Republici Srpskoj, pa tako i njemački turist Christian Schmidt može i treba biti spokojan. 

Neka on šeta širom FBiH koliko mu volja, a ako želi turistički upoznati Republiku Srpsku, teška srca, pristajem osobno da mu budem vodič uz garanciju da mu se ništa neće dogoditi - rekla je Vulić.

Ona je rekla kako su "Srbi uvijek bili i bit će miroljubiv narod i kada to Christian Schmidt spozna, uvjerit će se u srbomrzačke fantazije Bisere Turković". 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:18