StoryEditor
prosvjed u sarajevu

Sanin Musa: Narod traži da se osjeti "pozitivan damar"

Piše desk  /  06.07.2022., 17:21h

Na platou Skenderije u Sarajevu danas se okupio značajan broj građana koji, izrevoltirani političkim odlukama i sveopćom ekonomskom krizom, traže određene promjene, a jedan od organizatora prosvjeda je i Sanin Musa koji se obratio prisutnima.

Podršku okupljenim građanima pružio je i Sanin Musa koji kaže da "narod samo traži malo pravde, poštenja i morala", prenosi Klix.

"Osnovne kočnice u BiH su HDZ-a i SNSD. Nije im trebalo puno vremena da se, kada je riječ o povećanju plaća, dogovore, tu su se jako brzo dogovorili, nije bilo prepucavanja kao kada je nešto drugo u pitanju. Ovaj narod traži samo malo pravde, poštenja i morala, da se osjeti jedan pozitivan 'damar', poručio je Musa, ističući da BiH to zaslužuje.

Dodaje da želi vidjeti jednu prosperitetnu BiH, narod je spreman podnijeti žrtvu, ako parlamentarci počnu raditi svoj posao.

"Spremni smo podnijeti žrtvu, možemo se boriti da parlamentarci, 'vlastela' počne raditi svoj posao. BiH nije siromašna država, ravnaju nas s Bocvanom i Ugandom - uz dužno poštovanje tim državama - BiH je bogata. A kada bi se bogatstvo ove države ravnomjerno raspoređivalo, BiH bi ubrzo postala jedna od bogatijih na svijetu", poručio je Musa.

Također, kaže da je u "političke vode" uplovio tek prije dvije godine jer je bio sit nepravde i nepoštenja. Uz svoju grupu, želi to promijeniti, poručivši "sada smo tu, računajte na nas!".

Dnevnik.ba

03. listopad 2022 07:37