StoryEditor

Sanaderovi odvjetnici oštro kritiziraju: "Neugodno smo iznenađeni kaznom..."

Piše D  /  13.11.2020., 12:11h

"Naravno da ćemo se žaliti. Ovom presudom se ništa bitno nije promijenilo. Nezadovoljni smo i dalje. Da bi presuda bila pravična i u javnom interesu, ona mora biti u zakonita i pravedna. Ova presuda to nije. Iako je otpao dio optužbe u kojem se pod sumnju stavlja podrijetlo od nekakvih dva milijuna eura, ‘de facto‘ ista kazna.

To znači da je nakon 10 godina suđenja izrečena bitno stroža kazna . U velikom dijelu se presuda temelji na izjavama Barišića, a tu nije bilo konfrontacije. Još bih rekla da je odluka o nesrazmjeru... Mi smo dostavili podatke Porezne uprave da ne postoje podaci za te tvrtke jer su one odavno ugašene pa je taj dio u presudi potpuno pogrešan. Jako nas je neugodno iznenadila visina kazne", rekla je Jadranka Sloković u petak.

Kako ističe Čedo Prodanović, sporan je Barišićev iskaz.

"Sud je nekonzistentan. S jedne strane, Barišićev iskaz nije konfrontiran, ali isto tako je iz optužbe otpao dio o prihodu od estradnih umjetnika, što znači da se Barišiću nije vjerovalo. Malo mu se vjeruje pa onda s druge strane ne vjeruje. Teško se snaći ovaj tren. Baš smo se šalili da smo ‘dobili na mostu, izgubili na ćupriji‘. Oduzima se ista imovina i dobio je ‘de facto‘ istu kaznu nakon 10 godina. indikativno je da, unatoč našim zahtjevima, nije provjeravano podrijetlo Barišićeve imovine. Iz odluke o Sanaderu vidi se da su trebali i to ispitati, ali to nije učinjeno. meni je to enigma", dodao je Prodanović, prenosi Direktno.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 09:34