StoryEditor

SAMO U BIH Dragutin Kozina 16 godina nakon smrti dobio odgovor i pravo na žalbu

Piše D  /  18.03.2021., 09:03h

Međutim, rješenje ili odgovor stiglo je tek 5. ožujka ove godine! Da situacija bude gora, on to nije dočekao jer već 16 godina nije među živima. Rješenje je upućeno iz Ministarstva rada i braniteljsko-invalidske zaštite, koje je potpisao predsjednik Povjerenstva Rajko Kličković, a u kojem je ostavljen rok za dostavu žalbe od 15 dana, prenosi Hayat. 

Članovi njegove obitelji ne mogu vjerovati da ovakvi slučajevi postoje u našoj zemlji.

"Ispričavamo se Ministarstvu rada i braniteljsko-invalidske zaštite, Povjerenstvu za implementaciju člana 152. Zakona o radu, kao i predsjedniku Povjerenstva Rajku Kličković što naš dragi Dragutin Kozina nije u mogućnosti žaliti se u roku od 15 dana na „blagovremeno“ doneseno rješenje jer je, nažalost, preminuo prije nešto više od 16 godina. Ovom prilikom vas u ime obitelji obavještavam da Dragutin Kozina neće iskoristiti to zakonsko pravo, iako bi on kao pravnik to sigurno želio, ali iz opravdanih razloga trenutno nije u mogućnosti jer već 16 godina i pet mjeseci nije prisutan u ovozemaljskom životu. Nadam se da ćete uvažiti njegovo odsustvo, koje je prouzročio višom silom. S poštovanjem, Jasna Tatić" – navodi se u odgovoru obitelji. 

Pronađena je i smrtovnica na kojoj je vidljivo da je Dragutin Kozina u 65. godini umro 25. 10. 2004. i da je pokop obavljen dan kasnije na rimokatoličkom groblju Rabić u Derventi.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 03:02