StoryEditor

Samo je Celtic u svijetu ispred Hajduka po čudesnim brojkama posjećenosti

Piše D  /  10.04.2019., 07:04h

Ponekad je razlika i drastična u odnosu na Dinamo i ostale konkurente, a prema podacima CIES-a, u razdoblju od 2013. do 2018., splitski je klub privukao 33,9 posto od ukupno svih gledatelja na utakmicama 1. HNL.

U tom segmentu su drugi u svijetu odmah iza škotskog giganta Celtica. Iza Bilih su Crvena zvezda, Olympiacos, Benfica, Rangers i brojni drugi klubovi poznati po fanatičnim navijačima i podršci.

Celtic svoje domaće utakmice igra na Celtic Parku kapaciteta za oko 60 i pol tisuća gledatelja, dok na Hajdukov Poljud prema Wikipediji stanu oko 34 tisuće gledatelja.

Uz to, Škotima u prilog ide i činjenica da gostuju kod Rangersa na Ibroxu kapaciteta za 51 tisuću gledatelja i uz to, Celtic Park i Ibrox su velikom većinom vremena ispunjeni do kraja.

U Hrvatskoj to nije slučaj uz izuzetak na neke derbije pa samim time ova je Hajdukova statistika još impresivnija.

Prema službenim statistikama za ovu sezonu Hajdukove nogometaše prosječno gleda 7583 gledatelja, igrali kod kuće ili u gostima.

Posebno je impresivna brojka za domaće utakmice - u deset utakmica, koliko su igrali pred gledateljima, pratilo ih je prosječno 12.811 navijača. 

Trenutačno petoplasirana momčad HNL-a uvjerljiva je po domaćem segmentu ispred Dinama koji je na 3873 gledatelja u prosjeku na Maksimiru.

Modrima brojke dižu gostujuće utakmice, a možemo se samo zapitati kakve bi Hajdukove brojke bile da se, ako ništa drugo, barem bore za dvostruku krunu do posljednjeg trenutka, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 05:39