StoryEditor

Sammir pred vratima Santosa

Piše D  /  30.08.2018., 02:08h

 Bivša Dinamova zvijezda i nekadašnji reprezentativac Hrvatske Sammir na korak je do potpisa za slavni brazilski Santos. Tu je vijest objavio brazilski globoesporte.com.

Isti portal piše kako je nestašni Brazilac u srijedu navečer odradio prvu rundu pregovora s izvršnim direktorom Ricardom Gomesom.

‘‘Da, ideja je da ga dovedemo, ali ne znam koliko je to realno. Sammir je i dalje igrač kineskog Wuhana i bit će ga teško dovesti. Ako ne uspijemo završiti posao sada, onda ćemo pokušati u prosincu ili siječnju. Sammir može ostati ovdje i trenirati kako bi se vratio u formu‘‘, rekao je direktor kluba u kojem su igrali Pele i Neymar, prenosi Index.hr.

Dođe li do transfera, Sammiru bi to bio 11. klub u karijeri, a u Brazil bi se vratio igrati prvi put nakon 2006. kada je iz Sao Caetana došao u Zagreb.

Posljednju utakmicu odigrao je još 28. listopada prošle godine, a prije nekoliko mjeseci bio je na korak do Crvene zvezde, no Delije su blokirale taj posao jer je Sammir igrao za Hrvatsku.

Sammir se prije godinu i pol vratio u Dinamo, ali je otišao nakon samo pola godine zbog lošeg odnosa s tadašnjim trenerom Ivajlom Petevom. Trebao je pomoći Dinamu u skidanju Rijeke s prvog mjesta, no nije bio od prevelike pomoći suigračima. 

Sammir je u drugom mandatu u Dinamu odigrao samo 14 utakmica (deset kao prvotimac), uz tek jedan gol i dvije asistencije. Ali za taj siromašni učinak bio je plaćen poput Messija: 135 tisuća eura po utakmici ili 2,3 tisuće eura za svaku od 822 minute koje je proveo na terenu.

Na Maksimir je prvi put došao u jesen 2007. godine, a klub ga je trpio do siječnja 2014., kada ga je prodao Getafeu za 2,5 milijuna eura. Drugi put je iz Dinama otišao u kineski Zall, u kojem se zadržao samo pola godine.

Sammir je s Dinamom osvojio osam naslova prvaka Hrvatske, uzeo je pet kupova te jedan superkup. U Dinamo je stigao 2007. godine, a 2014. je napustio Maksimir potpisavši ugovor za Getafe. Potom je 2015. godine karijeru nastavio u Kini. Prvo je igrao za Jiangsu Suning, a zatim i za Hangzhou Greentown. U siječnju 2017. godine vratio se u Dinamo, ali ljubav nije dugo trajala.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:27