StoryEditor

Sahranjen princ Phillip, kraljica spasila sramote princa Harryja

Piše D  /  17.04.2021., 06:04h

Princ Phillip, suprug kraljice Elizabete pokopan je u kraljevskoj kripti u kapelici Sv. Jurja. Do koje ga je iz dvorca Windsor prevezao Land Rover. Kojeg je sam pomogao redizajnirati za svoj ispraćaj.

Princ Phillip isplanirao vlastiti pogreb

Bivši mornarički časnik svoj je pokop isplanirao vojničkom preciznošću. Ništa ne prepuštajući slučaju. Ali bez velike pompe kako je i sam tražio.

Zbog strogih epidemioloških mjera na ispraćaju je bilo dozvoljeno svega 30 ljudi. Među njima je bila prinčeva uža obitelj. Djeca i unuci s partnerima. Njegova tri nećaka. Potomci njegovih sestara iz Njemačke. Te prinčeva dobra prijateljica grofica Mountbatten od Burma, koju je pozvala kraljica, prenosi N1.

Kraljicina odluka

Kraljica Elizabeta sjedila je sama. Zanimljivo je da su zbog običaja i tradicije koji sežu daleko u prošlost prinčevi Charles, William i Edward te princeza Anne, kao i unuci William i Harry zbog vojnih činova koje imaju, na pogrebu trebali nositi vojne odore. No ovoga puta to nije bio slučaj. Umjesto odora, bili su u “odjeći za tugovanje”.

Ovu je odluku donijela kraljica kako bi spasila sramote princa Harryja koji je nakon “Megxita” lišen svojih počasnih vojnih činova.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:16