StoryEditor

Safet Mešanović napustio Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo

Piše D  /  12.06.2018., 03:06h

U Skupštini Kantona Sarajevo formiran je novi zastupnički klub nazvan "SDA2-BPS", a koji čine kantonalni zastupnici Hamed Aljović, Safet Mešanović i Semir Halilović, piše Klix.

Zastupnik Safet Mešanović, koji je bio dio Kluba zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, obavijestio je predsjedavajuću Anu Babić o tome da napušta Klub SDA u kantonalnom organu zakonodavne vlasti. 

"Obavještavam vas da napuštam Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo te da ću ubuduće djelovati u okviru Kluba SDA2-BPS. Također vas obavještavam da izlaskom iz Kluba SDA ne napuštam političku stranku SDA te da se politička stranka SDA i dalje nastavlja financirati s osam zastupnika kao dosad", napisao je Mešanović u obaviještenju. 

Zanimljivo je da se u novoosnovanom klubu nalazi i Hamed Aljović koji je 22. rujna 2016. godine zvanično postao član Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo. 

Potpisana je svečana izjava u kojoj je Aljović izrazio želju da u svom radu svojevoljno pristupi Klubu zastupnika SDA i da će u Skupštini KS raditi na dobrobit svih građana Sarajeva.

"Za to sam se opredijelio jer sam uvidio da je aktualna Vlada, pod vodstvom SDA, pokrenula mnoge reformske procese u Kantonu Sarajevo, a posebno u obrazovanju", istaknuo je Aljović.

Činjenično, SDA trenutno u Skupštini Kantona Sarajevo ima klub koji ima samo sedam zastupnika i to Sabahudina Delalića, Amara Dovadžiju, Amora Mašovića, Eldara Čomora, Fikreta Prevljaka, Mirzu Čelika i Muhameda Kozadru. 

Ovaj klub ranije su napustili zastupnici Kemal Ademović, Elvedin Okerić i Amel Mekić. SDA još uvijek ima najveći Klub u Skupštini KS, a slijedi novoosnovana politička stranka bivšeg premijera KS Elmedina Konakovića Narod i pravda koja ima šest samostalnih zastupnika.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 05:06