Article_Top_970x250

Sadmir Tarić tvrdi da je doveo policiju do Edina Gačića i traži nagradu

LOCIRANJA UBOJICE

Sadmir Tarić tvrdi da je doveo policiju do Edina Gačića i traži nagradu

velj 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

Nakon informacije da je jučer ubijen Edin Gačić, oglasili su se Sadmir Tarić i Armin Karović koji u izjavi za Klix.ba tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja višestrukog ubojice zbog kojeg su proteklih osam dana strahovali svi stanovnici BiH.

Sadmir u razgovoru za Klix ističe da se sve događalo u nedjelju nakon što je policiji prijavio da je tijekom obavljanja poslovnih zadataka na održavanju autoputa A1 Sarajevo - Tarčin ugledao najtraženijeg bjegunca u BiH na brdu pored puta.

"Zvao sam sve policije oko 16 sati u nedjelju, kao savjestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Vidio sam ga jer radim na ophodnji autoputa i proteklih sedam dana sam bio u smjeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i pol i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega", priča Tarić.

Govori kako je postavio signalizaciju kao da radi s ciljem da bude tu dok ne dođe policija. 

"Meni je glava bila u torbi. A da nisam pozvao policiju, ubio bi nekoga, ubio mi mene, ubio bi nekoga da uzme auto, jer se spuštao na autocestu. Ja da nisam pozvao policiju netko bi taj dan stradao. Kolege iz Kontrolnog centra su gledali i upozoravali me da trebam otići zbog opasnosti", kazao je Sadmir.

On ističe da postoji i snimak videonadzora JP Autoceste kada je stigla policija i okružila cijelo područje kod mosta koji se nalazi na području gdje je pronađen Gačić.

"Gledali smo dvogledom i pratili situaciju, ali on je pobjegao jer policija nije odmah mogla reagirati zbog brdovitog predjela. Sadmir Tarić je jutros odlučio javiti se nadležnima koji su obećali nagradu u iznosu od 50 tisuća KM za informaciju koja će dovesti do lociranja i hvatanja ubojice.

Nakon što je stigao u zgradu Vlade Sarajevske županije i tražio kratki susret s premijerom Edinom Fortom dobio je odgovor da je premijer na sastanku i da ga ne može primiti, ali da za sve što ga zanima treba pitati komesara MUP-a SŽ Mevludina Halilovića. Sadmir je, kako mu je rečeni, krenuo prema zgradi MUP-a SŽ s namjerom da razgovara s komesarom Halilovićem, ali ni u MUP-u nije naišao na dobre vijesti.

"Otišao sam u MUP i nisu mi dali da dođem do komesara. Rekli su mi da nagrada uopće nije raspisana i otjerali su me. Iako sam tražio susret s komesarom, on nije došao, već su poslali neke druge ljude", kazao je Tarić.

Hoće li Sadmir i Armin uspjeti dokazati da su s policijom podijelili ključne informacije koje su rezultirale lociranjem i ubojstvom serijskog ubojice ostaje da se vidi. S druge strane očekuje se i očitovanje Vlade KS u vezi s obećanom nagradom, odnosno hoće li nekome pripasti.

Dnevnik.ba