Article_Top_970x250

´Sada će me Nermin, jadan, na Bijedićevo inzistiranje izbaciti iz stranke´

damir nikšić:

´Sada će me Nermin, jadan, na Bijedićevo inzistiranje izbaciti iz stranke´

velj 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Između Nikšića i Bijedića danima traje verbalni rat, a potonji je Nikšića prije nekoliko dana nazvao dezerterom koji je u naponu snage napustio zemlju.

Nakon što je podigao prašinu svojim pojavljivanjem i nastupom na sjednici Glavnog odbora SDP-a, član ove partije i zastupnik u Skupštini ŽS Damir Nikšić je preko društvenih mreža nastavio kritizirati pojedine članove tuzlanskog SDP-a. On je na svom Facebook profilu podsjetio na aferu u koju je upleten Enver Bijedić, predsjednik tuzlanskog Županijskog odbora SDP-a. Naime, 2015. godine Tužiteljstvo TŽ počelo je istragu o poslovanju Direkcije za izgradnju TŽ, na čijem čelu se nalazio Bijedić.

- Ovaj slučaj i dalje traje. Možda stane ako Bijedić dođe za predsjednika vlade TŽ. No, zanimljivo je da je Bijedić pomogao Nikšiću da dođe na poziciju predsjednika SDP-a umjesto Imamovića i Bešlagića. Sada će Nermin me, jadnik, morati izbaciti na inzistiranje Bijedića. Toliko o reformama i demokratizaciji SDP-a. O borbi protiv korumpiranih struktura - da i ne govorimo, napisao je Nikšić na svom Facebook profilu.

On je podsjetio i na izjavu Željka Komšića kada je predsjednik DF-a Bijedića nazvao kriminalcem. Komšić i Bijedić su prošle godine vodili vrebalni rat, a Bijedić je Komšiću uzvratio kazavši da je DF projekt SDA.

Između Nikšića i Bijedića danima dana traje verbalni rat, a potonji je Nikšića prije nekoliko dana nazvao dezerterom koji je u naponu snage napustio zemlju.

U SDP-u još uvijek nije donesena odluka o tome na koji način će sankcionirati Nikšića zbog nedavnog incidenta.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250