Article_Top_970x250

SAD uvodi sankcije kako bi spriječio vojnu pobjedu sirijskog predsjednika

žele okončati građanski rat

SAD uvodi sankcije kako bi spriječio vojnu pobjedu sirijskog predsjednika

lip 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Namjera je vratiti sirijsku vladu na razgovore pod vodstvom UN-a kako bi se pronašlo političko rješenje i okončao građanski rat.

Sjedinjene Države namjeravaju uvesti sankcije kako bi spriječile sirijskog predsjednika Bašara al-Asada da "osigura vojnu pobjedu" i vratile ga natrag na razgovore pod vodstvom UN-a, izjavila je u utorak američka veleposlanica pri UN-u.

Kelly Craft je rekla Vijeću sigurnosti UN-a da će Trumpova administracija provesti te mjere u srijedu kako bi "lišila Asadov režim prihoda i potpore koju je koristio za počinjenje zločina velikih razmjera i kršenje ljudskih prava koji sprečavaju političko rješenje i ozbiljno smanjuju izglede za postizanje mira".

Po njezinim riječima, svrha sankcija je "odvraćanje loših aktera koji nastavljaju pomagati i financirati" sirijsku vladu.

Sankcijama će također biti kažnjeni pojedinci i tvrtke koji podržavaju ruske i iranske vojne aktivnosti u Siriji. Craft je rekla da je namjera sankcija vratiti sirijsku vladu na razgovore pod vodstvom UN-a kako bi se pronašlo političko rješenje i okončao građanski rat koji traje već skoro deset godina, prenosi Hina.

Dnevnik.ba