StoryEditor
Travis King

SAD traži povratak američkog vojnika koji je neovlašteno ušao u Sjevernu Koreju

Piše fena  /  20.07.2023., 10:41h

Sjedinjene Države aktivno su uključene u osiguravanje povratka američkog vojnika koji je prešao u Sjevernu Koreju, izjavio je američki dužnosnik u četvrtak, uoči trilateralnog sastanka s Japanom i Južnom Korejom o suprotstavljanju prijetnjama Sjeverne Koreje.

SAD naporno rade na utvrđivanju informacija o stanju vojnika Travisa Kinga i angažirane su na osiguranju njegove sigurnosti i povratkak - kazao je specijalni američki posrednik za Sjevernu Koreju Sung Kim na otvaranju sastanka.

Sastanak se održava u jeku pojačanih napetosti u vezi s Korejskim poluotokom. King je u utorak neovlašteno prešao u Sjevernu Koreju, istog dana kada je američka podmornica s balističkim projektilima s nuklearnim oružjem posjetila Južnu Koreju prvi put od 1980-ih.

Sjeverna Koreje lansirala je tijekom raketnog testa dva balistička projektila u more u srijedu ujutru.

Predstavnik vlade Južne Koreje Kim Gunn osudio je lansiranje projektila te i istakao značaj jačanja veza između tri zemlje.

- Naša trilateralna sigurnosna suradnja na nivou je bez presedana - kazao je on, dodajući da će se razgovarati o načinima za daljnje jačanje suradnje, uključujući sankcije i suzbijanje zlonamernih kibernetskih aktivnosti Sjeverne Koreje, prenosi Reuters.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 11:16