Article_Top_970x250

SAD: Srbi zatražili da se srpska zastava zavijori ispred Bijele kuće

sad

SAD: Srbi zatražili da se srpska zastava zavijori ispred Bijele kuće

sij 28, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Američki Srbi uputili su pismo i zvaničan prijedlog administraciji predsjednika Donalda Trumpa da se poslije 100 godina srpska zastava ponovo 28. srpnja zavijori iznad Bijele kuće, pišu. Pismo je u ime Srba potpisao Dragan Rakonjac, osnivač i predsjednik Udruženja "L.A. Serbs" iz Los Angelesa

U pismu se podsjeća da je prošao čitav vijek od kada je američki predsjednik Wilson govorio o hrabrom srpskom narodu koji je zajedno sa saveznicima pobijedio u Prvom svjetskom ratu i kada se, odajući počast Srbima u Washingtonu, zavijorila srpska zastava iznad Bijele kuće, prenosi N1.

"Poštujući američku i srpsku tradiciju, predlažemo da se posle točno 100 godina od tog povijesnog događaja srpska zastava ponovo zavijori 28. srpnja iznad Bijele kuće", navodi se u pismu.

Rakonjac kaže da je povijest američkih Srba neraskidivi dio povijesti srpskog naroda.

"Zato nam je želja da stvaramo srpsku povijest u SAD na tradicijama prijateljstva i suradnje američkog i srpskog naroda", rekao je Rakonjac, navodeći da je praksa američke administracije da odgovara na pisma i da zato očekuje i odgovor na ovaj prijedlog.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250