StoryEditor

Sad im je dobar! Igrači Bayerna okrenuli ploču i hvale Kovača

Piše D  /  09.12.2018., 08:12h

Bayern je u bavarskom derbiju s 3:0 bio bolji od Nürnberga na Allianz Areni zahvaljujući dva gola Lewandowskog i jednog Riberyja, prenosi Goal.com

Bila je to treća pobjeda Kovačeve momčadi u posljednjih deset dana, a nakon utakmice najčešće postavljeno pitanje bilo je - što se promijenilo da je momčad izašla iz krize?

- Danas sam zaigrao ispred dva vezna igrača i imao zadatak igrati između linija. U posljednje vrijeme smo jako napredovali u izgradnji igre kroz vezni red. U tome ranije nismo bili uspješni - rekao je Thomas Müller nakon utakmice, a Manuel Neuer se nadovezao:

- Kovač je napravio neke promjene. Cilj je bio imati što veći posjed i igrati bolje u prekidima, a poveli smo upravo nakon kornera.

Njemački golman osvrnuo se i na rurski derbi u kojem je njegov bivši klub Schalke poražen kod kuće 1:2 protiv Borussije Dortmund čime je Favreova momčad zadržala sedam bodova prednosti i okitila se naslovom jesenskog prvaka.

- Znam samo rezultat, ali ne sumnjam da će poraz iživcirati Schalke. A iritantno je da nismo mogli gledati tu utakmicu! Kao nogometni fan bih ju jako volio moći pratiti, a ne samo saznati rezultat - rekao je Neuer i zaključio:

- Sada smo u ulozi lovca i sigurno je kako nam to nije drago obzirom da smo navikli dominirati. Ali, samo smo si krivi.

Niko Kovač bio je zadovoljan prikazanim na terenu, a najsretniji zbog toga što su svi utakmicu završili - zdravi.

- Nismo dozvolili suparniku da nam stvori niti jednu šansu, a mogli smo i zabiti pokoji gol više. Napokon nismo niti primili gol, niti dugo trebali čekati na dolazak u vodstvo. Za četiri dana nas čeka težak dvoboj protiv Ajaxa pa sam najsretniji jer se nitko nije ozlijedio!

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:39