StoryEditor

Sabrane laži Bakira Izetbegovića

Piše D  /  09.04.2021., 07:04h

– Dolazi cjepivo, siječanj, veljača, ožujak. Razmahat će se ponovo ekonomije koje konzumiraju naše proizvode iz BiH. Otvorit će se granice. Doći će turisti. Čekajmo taj travanj, kazao je Bakir Izetbegović 26. studenog 2020. godine, piše Pressmedia.

I došao je travanj 2021., ali nije se ostvarilo Izetbegovićevo “lidersko” proročanstvo. Cjepiva nisu došle, ekonomija se nije razmahala, a turista ni na vidiku. Bilo je to još jedan perfidan pokušaj smirivanja stanja i bacanje građanima prašine u oči.

Ali to nije sve. Davanje neuvjerljivih i netočnih izjava je postala praksa predsjednika SDA.

U svibnju 2020. Izetbegović je rekao da su kupljeni loši respiratori:

– 10 milijuna KM je dato za nešto što ne zadovoljava potrebe, što nije za intenzivnu njegu. Pogrešna se roba kupila, a nitko nije bio svjestan toga.

Godinu dana poslije, Izetbegović, na bazi informacija “iz prve ruke”, tvrdi da su kineski respiratori dobri i da svi rade?!

U međuvremenu su tužitelji Tužiteljstva BiH i Sarajevske županije, kako je objavljeno u medijima, utvrdili da su respiratori povučeni iz upotrebe.

Idemo dalje…

U veljači 2021. Izetbegović izjavljuje: – Kada je u pitanju Federacija BiH, formiranje nove strukture vlasti, najbitniji zakoni za Federaciju, raniji dogovori između SDA-a i HDZ-a koji nisu nikada implementirani, bit će formirana radna grupa i do kraja ožujka, dakle u roku od mjesec, treba biti završeno sve što je u vezi s pitanjem Federacije.

Druga radna grupa će se baviti samim izmjenama Izbornog zakona:

– Očekujemo da se definira model rješenja do kraja travnja – poručio je Izetbegović.

U travnju opet promjena mišljenja i novi “salto mortale”.

– Pregovori o promjenama izbornog zakona BiH su blokirani i do sada nisu dali nikakve rezultate – izjavio je u subotu predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović dodajući kako on i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović taj problem neće moći sami riješiti.

– Uvjeren sam da ovo sa mnom i s Čovićem ne može uspjeti – kazao je Izetbegović, gostujući u središnjem dnevniku FTV.

A sada ide spektakl…

U zadnjem nastupu na FTV Izetbegović je slavodobitno najavio da će Federacija BiH, zahvaljujući prvenstveno njemu i SDA, u narednih mjesec – dva dobiti 900 tisuća doza cjepiva.

Nije teško pretpostaviti kakvu će izjavu krajem svibnja 2021. dati Izetbegović.

Živi bili pa vidjeli… – piše na kraju Pressmedia.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 12:48