StoryEditor
zoran milanović:

"Saborski zastupnici trebaju glasati protiv prijema Švedske i Finske u NATO dok Hrvati u BiH ne dobiju pisano jamstvo oko Izbornog zakona"

Piše desk  /  01.05.2022., 13:29h
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović obratio se medijima iz Varaždina, gdje na izletištu na Dravi sudjeluje na proslavi Međunarodnog praznika rada.

Rekao je da mu je u Okučanima na obilježavanju Bljeska bilo ugodno s ljudima, a onda se osvrnuo na hladan susret s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem. 

"Nisam ja najavio tvrdu kohabitaciju. On je. Nisam ja Gotovinu proglasio udbašem, on je. Nisam ja ovo započeo. Izgleda jadno u situaciji u kojoj je cijela Europa na raskrižju. Nije normalno vrijeme, vrijeme je nenormalno. Na rubu smo većeg sukoba", rekao je Milanović.

"Nisam ja njegova mater, ja sam predsjednik Republike, vrhovni zapovjednik. On je premijer. Ako ćemo surađivati, surađivat ćemo. Ja nisam opsovao, rekao sam da su banda", nastavio je Milanović.

"Ne mogu drugačije odgovoriti na jedno pismo koje cilja na pomilovanje kažeš da je to Milanović skuhao s nekim odvjetnikom. Da radim drugi posao, drugačije bi razgovarali. To je grozno. Kaligula je konja odlikovao senatorom da im pokaže što misli o senatorima. Ovdje imamo malog lopova koji se ide prijetiti", rekao je predsjednik.

Osvrnuo se i na čelnika SNV-a Milorada Pupovca, kazavši da je "beznačajan, profiter koji krade iz hrvatskog proračuna i koji tako odgaja svoje mlade suradnike koji onda nadrapaju umjesto njega".

"Nije Boris Milošević kriv za ovo za što ga istražuju", naglasio je i dodao kako Pupovac nije "Srbin nego sitni lopov" za kojeg Srbi ne glasaju.

"Žao mi je za Hrvatsku. Borit ću se svom snagom da tim ljudima ne dam prostora da uništavaju državu. Usporedite me prije 16 godina na ovom skupu. Ja se isto mijenjam, mijenjam način, ne uvjerenja jer vidim da se prostor sužava. Nemam saborsku većinu koju nisam ukrao kao Plenković nego sam  je zaradio na izborima".

Poslao je poruku saborskim zastupnicima oko glasanja za nove članice u NATO-u dok se Hrvatima ne da pisano jamstvo za Izborni zakon u BiH.

"Tko god ne bude glasao tako, ja ću ga nazvati izdajnikom. Ja mogu poslušati mamu koja je zgrožena mojim načinom komunikacije u 85. godini života. Da govorim uspavljivački kao Plenković, nitko me ne bi slušao", kaže.

Dotaknuo se i novokupljenih Rafalea. "Što koriste avioni? Vidite koliko traju u ovom ratu. Nije li nam trebalo bolje sto bespilotnih letjelica? Zašto je odlučeno ovako? To je odlučio HDZ!", rekao je i dodao da se avioni kupuju "kao slatkiši".

"Kupili smo nešto što nam ne treba. Za rat su beskorisni, za pokazivanje će dobro doći. Mađarska je kupila isto avione koji - ne služe ničemu", rekao je i podsjetio na dron koji je završio u Zagrebu.

"HDZ, jedan čovjek, Udbašenković je donio odluku. Zato sam se ja izvukao iz toga da me sutra ne može netko prozvati. Zato nisam htio biti unutra jer o tome odlučuje politika, ne vojska. Hrvatska je kupila 12 Rafaela, znate kako to izgleda? Kakva korist od Vuittona u šumi?", zaključio je. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:01