Article_Top_970x250

Sa svih strana pohvale za teniski turnir u Širokom Brijegu

široki brijeg

Sa svih strana pohvale za teniski turnir u Širokom Brijegu

sij 17, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Široki Brijeg je od proteklog vikenda pa sve do 27. siječnja poprište zanimljivih teniskih zbivanja s obzirom da se četvrtu godinu u nizu na terenima SC-a “Đulić” održava ITF turnir za uzrast do 18 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji, odnosno po dva turnira u svakoj konkurenciji, jer u predstojeću subotu završavaju prvi turniri, a istog dana već kreću kvalifikacije za drugi turnir. Turniri službeno nose naziv “Central osiguranje” zahvaljujući glavnom sponzoru.

U ženskom dijelu ovog prvog turnira u 1. kolu imamo najviše ruskih predstavnica, čak njih osam, slijede predstavnice Hrvatske koje su zastupljene sa šest igračica. Pet je igračica iz Nizozemske, njih četiri iz Italije, po dvije su iz Srbije i Slovenije, a po jedna iz Irske, Austrije, Slovačke, Ukrajine, te Bosne i Hercegovine (Katarina Trivić)., piše Jabuka.tv.

Na muškom turniru prednjači Srbija sa čak devet svojih igrača, Hrvatska ih kao i u ženskoj konkurenciji ima šest, Rusija i Slovenija imaju po 4 igrača, Belgija i Nizozemska po dvojicu, a Italija, Norveška, Irska, SAD i BiH (Luka Puljić) po jednog igrača.

“Prezadovoljni smo jer je odziv na turnir bio strašno velik, pa smo imali i kvalifikacije za ovaj prvi turnir u kojima je sudjelovalo po 32 igrača i igračice od kojih se njih 8 najboljih probilo u glavni turnir gdje smo opet krenuli od kostura s 32 igrača što će reći da u svakoj konkurenciji sudjeluje po 56 tenisača/ica. Isto tako smo organizirali i turnir parova sa 16 parova najboljih po rejtingu, iako je i tu bilo veće zanimanje za sudjelovanje, pa smo se nekima morali zahvaliti, jer jednostavno nismo imali prostora za sve”, govori za portal Jabuka.tv Marko Čuljak u ime organizacijskoga odbora širokobriješkoga turnira.

Na naredni turnir stižu neki novi igrači, pa čak i jedan predstavnik Hong Konga. Organizatori se nadaju kako će u tom kvalifikacijskom dijelu više uspjeha imati i domaći predstavnici nego što je bilo prilikom kvalifikacija za ovaj prvi turnir.

No, ono što je najvažnije dojam je kako su i sudionici turnira, kao i njihovi roditelji, te treneri, zadovoljni sa svim što pruža sportski kompleks u Širokom Brijegu, pa i sam gradić.

“Meni je prekrasno u Širokom Brijegu. Ovdje su svi nekako tako druželjubivi i srdačni, stekla sam nova prijateljstva i odlučila ostati i na tom drugom turniru sljedećeg tjedna”, kazala je Vanja Gudelj za portal Jabuka.tv, 15-godišnja predstavnica Nizozemske, jedan od većih svjetskih talenata, koja korijene vuče iz Trebinja pošto dolazi iz poznate nogometne obitelji budući da je i otac bio nogometaš, pa tako i brat Nemanja, trenutno član kineskog Tianjina iz Tede, a jedno vrijeme i reprezentativac Srbije.

Turnir je svakako odlična reklama za Široki Brijeg i samo je pitanje tko će od ovih cura i momaka uskoro jednog dana biti u samom svjetskom teniskom vrhu, jer na turnirima u Širokom Brijegu za mlađe kategorije prijašnjih godina s uspjesima su nastupali Marin Čilić, Damir Džumhur i Petra Martić, a evo sada su svih troje u 3. kolu Australian Opena, kao i igračice i igrači iz nekih drugih zemalja.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250