StoryEditor
Vukovar-Dubrovnik

S Ovčare krenuo 14. Memorijalni biciklistički ultramaraton do Dubrovnika

Piše hina  /  30.07.2023., 13:18h

Skupina od 11 biciklista krenula je u nedjelju ujutro ispred Spomen doma na Ovčari kod Vukovara prema Dubrovniku u okviru 14. Memorijalnog biciklističkog ultramaratona Vukovar-Dubrovnik.

Ta biciklistička utrka, duga gotovo 1000 kilometara, održava se u šest etapa. Biciklisti dnevno voze oko 150 kilometara, a na svom putu prolaze kroz gradove koji su najviše stradali u Domovinskom ratu, na spomen-obilježjima pale svijeće i odaju počast svim stradalim hrvatskim braniteljima i civilima.

“Očuvanje tradicije memorijalnog karaktera utrke, kao i promocija biciklizma kao zdravog načina života, Slavonije, Brodsko-posavske županije, ali i cijele Hrvatske kao biciklističke destinacije, naš je primarni cilj s kojim smo i prije 14 godina i pokrenuli ovaj maraton želeći prije svega odati počast poginulim i ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu", kazao je Siniša Safundžić, predsjednik Udruge Slavonsko Brodski Biciklist, koja je organizator utrke.

14. Memorijalni biciklistička maraton održava se u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, a biciklisti bi u Dubrovnik trebali stići 5. kolovoza.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 10:08