StoryEditor

S nestrpljenjem se iščekuju završne debate, no jedan kandidat još nije potvrdio dolazak

Piše D  /  02.01.2020., 10:01h

Iako je najavljeno da će se aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović sučeliti danas u 20.05 sati na Prvom programu HTV-a te u petak navečer na Novoj TV, par sati uoči izborne šutnje, do 16 sati na Staru godinu samo je Grabar-Kitarović potvrdila da dolazi u HTV-ov studio na Prisavlju, javlja Večernji list.

Dosad nije potvrđeno je li to možda napravio i Milanović, ali sugovornici Večernjeg lista s HTV-a uvjereni su da ni on neće propustiti priliku za još jedno obraćanje biračima.

HTV još uvijek ne zna kako će se sve točno odviti. Prije nekoliko dana otkrili su da su zajedno s pozivom za sučeljavanje u prvom izbornom krugu odmah naveli kako za dvoje kandidata iz drugog kruga organiziraju sučeljavanje 2. siječnja. Plan je da debata potraje 90 minuta, a trebali bi je voditi Zrinka Grancarić i Mislav Togonal.

Obavijest poslana u listopadu

Njegovu službenu potvrdu čeka i Nova TV, koja je predsjedničkim kandidatima i kandidatkinjama još u listopadu poslala obavijest s datumima sučeljavanja za prvi krug i za drugi krug. Kada je službeno počela izborna kampanja datume su i službeno objavili, a nakon završetka prvog kruga ponovili su poziv.

Vjeruju da će se oboje kandidata odazvati devedesetminutnom duelu zakazanom nakon Dnevnika Nove TV u petak koji bi trebali voditi Sabina Tandara Knezović i Mislav Bago. U Milanovićevu stožeru potvrdili su kako HTV-u i Novoj TV još nisu javili odluku i kažu da je rok danas, javlja Večernji list.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 02:20