Article_Top_970x250

S Hrvatskom bih volio igrati u polufinalu, a Srbiju ne želim u skupini

VLADIMIR PETKOVIĆ:

S Hrvatskom bih volio igrati u polufinalu, a Srbiju ne želim u skupini

stu 17, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Hrvatska se trebala ranije plasirati, s obzirom da je jaka, i u dodatnim kvalifikacijama pokazala je snagu, kaže Petković.

Bosanskohercegovački stručnjak Vladimir Petković nastavio je s uspjesima kao izbornik Švicarske, izborivši nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Od kako je naslijedio Nijemca Ottmara Hitzfelda na klupi Švicaraca 2014. godine, ovo će mu biti drugo uzastopno veliko natjecanje nakon Eura 2016. godine.

- Stvorili smo širok igrački kadar, a mentalitet Švicaraca je da pokušaju pobijediti i dominirati u svakoj utakmici, pa su ambicije i mogućnosti velike. Nije postavljen cilj od Saveza, ali u javnosti se priča o četvrtfinalu. Imamo puno potencijala i možemo iznenaditi ako damo 100 posto mogućnosti - naglasio je Petković čija je reprezentacija uoči ždrijeba skupina u istoj jakosnoj grupi kao i Hrvatska pa se s njom sigurno neće sastati u prvoj fazi natjecanja, prenosi Večernji.ba

- Zadovoljan sam što nećemo biti s Hrvatskom u istoj skupini. Hrvatska se trebala ranije plasirati, s obzirom da je jaka, i u dodatnim kvalifikacijama pokazala je snagu. Ima mnogo kvalitetnih pojedinaca i može mnogo postići na SP-u. S Hrvatskom ne možemo igrati u skupini, ali neka se sastanemo u polufinalu - kazao je Petković za Al Jazeeru.

Osvrnuo se i na Srbiju te BiH.

- Srbija je iznenađujuće osvojila prvo mjesto u skupini i igrala je kao prava momčad u ovom ciklusu. Nadam se da je nećemo izvući iz četvrte jakosne grupe, jer ima kvalitetu. A realno je bilo da Bosna i Hercegovina bude druga u svojoj skupini, ali nedostajalo je samo 10 posto da se to ostvari. Šteta je za igrače, izbornika Mehmeda Baždarevića, koji je odradio posao kako treba, ali nije bilo željene igre u kontinuitetu. Kada je BiH pobijedila Švicarsku 2:0 u prijateljskoj utakmici u svibnju 2016., mislio sam da će se boriti za prvu poziciju s Belgijom.

Da je igrala tako, sigurno bi prošla u doigravanje i odigrala bolje nego Grčka protiv Hrvatske. Žao mi je što je drugi put zaredom ostala bez velikog natjecanja, s obzirom na to da u glavi stječete naviku nastupa na njima - zaključio je Petković. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250