Article_Top_970x250

S Barcelonom je osvojio skoro sve, a danas većina nema pojma tko je on

zlatno doba barcelone

S Barcelonom je osvojio skoro sve, a danas većina nema pojma tko je on

stu 18, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Igrači Barcelone, izvor: AFP)

Tužan kraj donedavno jednog od najboljih na planeti. I dokaz da jedan pogrešan potez u karijeri može uništiti skoro sve.

Čileanski vratar Claudio Bravo bio je važan član ekipe koja je ne tako davno pokorila nogometnu Europu - te sezone Barcelona je igrala sjajno i izuzetni nastupi nagrađeni su titulama u Primeri i Ligi prvaka.

Iskusni vratar je igrao vrhunski, bio je važan ne samo zbog obrana među stativama već i zbog sposobnosti da započinje napade, kreira igru, šalje sjajne duge lopte...

A onda ga je Pep Guardiola odlučio kupiti, Barca je pristala jer je imala odličnu zamjenu, a odlazak na Otok ispostavio se velikom greškom u karijeri sjajnog vratara.

Prva sezona bila je frustrirajuća. Bio je najgori igrač momčadi, nikako se nije uspio prilagoditi igri i zahtjevima ekipe, primao je nevjerojatne golove i sve je slutilo na loše.

A loše se po njega i dogodilo. City je doveo vratra brazilske reprezentacije Edersona koji je odmah zauzeo mjesto u sastavu.

Bravo je gurnut u drugi plan i sada ga već više nitko i ne spominje. 34 su mu godine i ne bi trebalo čuditi ako ga Građani uskoro puste iz kluba.

Tužan kraj donedavno jednog od najboljih vratara na planeti. I dokaz da jedan pogrešan potez u karijeri, može uništiti skoro sve.

A opet, tko zna, možda je Čileanac najbolje od svog umijeća ostavio za kraj...

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250