StoryEditor

Ruža Tomašić ide u mirovinu: "Politika mi neće nedostajati..."

Piše D  /  25.06.2021., 02:06h

Europarlamentarka Ruža Tomašić (Suverenisti) posljednji politički radni dan odradit će 1. srpnja i zatim odlazi u mirovinu, nakon što je, kako kaže, završila svoju borbu za hrvatske ribare. U Bruxellesu će je, prema ranijem dogovoru, zamijeniti Ladislav Ilčić, a u Saboru će njezin mandat nastaviti Marko Milanović Litre.

- Politika mi neće nedostajati. Odradila sam što je trebalo odraditi i sad je vrijeme za druge. Za mene nastupa druga ili ako hoćete treća etapa života -  rekla je Tomašić za 24sata.hr.

Podsjetimo, dok je bila zastupnica u Saboru istaknula se borbom protiv narko-mafije, posebno na otoku Korčuli, a u Europskom parlamentu rad je posvetila borbi za ribare, a najponosnija je na izboreno za malu plavu ribu. 

- U budućnosti ću se posvetiti potpuno privatnom životu bez politike. Bavit ću se obitelji, maslinama, povrćem, voćem, cvijećem - izjavila je Tomašević. 

Eurozastupnica još ne zna koliko će joj iznositi europska mirovina i navodi da to u Bruxellesu tek trebaju izračunati. 

- Ima nekakvih problema, čekam da to odrade - rekla je. 

Od svog nasljednika Ladislava Ilčića očekuje da nastavi borbu za interese Hrvatske.

- Osim toga on nema izbora, jer ako se ne bude borio neće biti ni izabran, tako da mora. Ide u moju grupu, preuzet će ribarstvo i poljoprivredu tako da je njemu već nekako zacrtan put što mora raditi - poručila je Tomašević, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 14:34