StoryEditor

Ruža Tomašić: Da sam bila na mjestu predsjednice, Vučić bi imao dva sata da napusti RH

Piše D  /  30.06.2019., 01:06h

Komentirala je podršku koju su ona i ostatak Hrvatskih suverenista dali Miroslavu Škori. 

"Miroslav Škoro stoji iza onoga u što i ja vjerujem i čega se držim. To je bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje. Vjeruje u Hrvatsku, u hrvatski narod i da zaslužujemo i možemo bolje. Kao europarlamentarki, drago mi je da i on želi Europu suverenih država", rekla je i dodala da Hrvatska danas nije suverena koliko bi trebala biti: "Ako je Hrvatska suverena država, onda treba braniti svoj identitet, kulturu i jezik. Kada nam drugi otimaju kulturu kao da je njihova, mi šutimo. Kada se napadaju građani Hrvatske, mi također šutimo. Umjesto da od tih koji ih napadaju tražimo dokaze, a ako ne dokažu, neka šute ili neka ih se kazni". 

Komentirala je i aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

"Kao osoba je sasvim u redu, ali očekivala sam više od nje kao predsjednice. Nije napravila ono što je najavljivala i za što se zalagala. Jednostavno, onaj tko se svima želi svidjeti, ne svidi se nikome. A upravo to ona sada radi... Ne morate vi biti desno orijentirani, ali što je pravo je pravo, što je pravda je pravda, a što je istina je istina. Morate se ponašati kao državnik. Zamjeram joj što je u Hrvatsku dovela četnika Aleksandra Vučića koji je napravio budalu i od nje i od premijera. I tada je zbog njega četnika, žene, majke i udovice prozvala marginalcima! I kaže da bi ga opet pozvala. Što je on to napravio i koju je korist imala od toga što je on tu došao? Da sam ja bila tada na njezinu mjestu, rekla bih mu: Gle, došao si tu, napravio si budale od nas, imaš dva sata da napustiš Hrvatsku. A kada i ako se budeš jednom ponašao kao državnik, kao netko tko doista želi riješiti probleme između dviju država, sjest ćemo za stol. Dotad, idi u Srbiju i četnikuj koliko hoćeš", bila je jasna Tomašić.

Zašto bi Škoro mogao biti bolji predsjednik od Kolinde Grabar-Kitarović?

"Vjerujem da Škoro drži do Hrvatske, do hrvatske tradicije, hrvatskih vrijednosti i ne ide za tim da se nekome svidi. Podsjeća me na mene. Samo što ja bolje pjevam...".

Komentirala je promjenu stava predsjednice oko pozdrava ‘za dom spremni‘.

"Imamo mi puno većih problema od pozdrava ‘za dom spremni‘. Ako je to naš najveći problem, blago nama. Kad meni netko iz Europe kaže za to, ja mu velim – imate vi puno većih problema u svojoj državi, pa ih rješavajte. Idu izbori i ona se htjela svima svidjeti, a ne možete se svidjeti svima. Ne vjerujem da je izvršen pritisak na nju, ali ako jest, onda je to još gore. Predsjednik treba biti čvrsta osoba koja ima svoje ja i koja se bori za ono u što vjeruje".

Za Mislava Kolakušića je rekla da ga nije upoznala. 

"Nadam se da ću ga sad upoznati u Europskom parlamentu. Po onome što sam čula – malo mi je čudan. On bi bio u EU parlamentu, pa ne bi bio. Pa bi bio predsjednik, pa ne bi bio jer bi bio predsjednik Vlade, pa ne bi bio jer bi bio ministar...".

Kakav bi Milanović bio predsjednik?

"Milanović je bio premijer i već znamo što bismo s njime dobili... Isto što smo dobili i kada je bio premijer – ništa. Nije napravio ni dobro ni loše. Nije napravio ništa. Imao je predsjednika kabineta i samo su svaki dan smišljali nekakve nove latinske izreke i razmišljali o tome kamo će na ručak", dodala je.

Otkrila je i da nosi pištolj, za koji ima dozvolu. Bi li ga, kao bivša policajka, bila spremni upotrijebiti zatreba li?

"Naravno, pa zašto nosiš oružje ako ga ne bi upotrijebio kad zatreba? Glupo mi je da netko nosi pištolj reda radi, a ne zna njime rukovati i boji ga se upotrijebiti. Što ga uopće onda nosi? Takvi mogu napraviti više štete nego koristi i sebi i drugima", zaključila je Ruža Tomašić, prenosi Direktno.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:05