StoryEditor
fridman u problemu

Ruski oligarh na mukama, ne zna kako će preživjeti s 3.000 eura mjesečno. Pogledajte reakcije na Twitteru

Piše desk  /  20.03.2022., 07:48h
Rođeni Ukrajinac, no ruski oligarh i čovjek koji je prema Forbesu važio za sedmog najbogatijeg čovjeka u Rusiji, izjavio je da ne zna kako će živjeti nakon sankcija koje su ga "srezale" na 2.500 funti (2.981 eura) mjesečno. Naravno, vrlo brzo postao je meta ismijavanja na internetu.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu Europska unija sankcionirala je i Mikhaila Fridmana, milijardera iz Rusije čija je neto vrijednost iznosila 7,5 milijardi funti, što u eurima iznosi više od 8,9 milijardi.

Sada je prinuđen živjeti s 30.000 funti godišnje, odnosno 35.781 eura i potrebna mu je dozvola vlade Velike Britanije da troši novac. Iako je njegov mjesečni iznos sasvim dovoljno za pristojan život prosječnog čovjeka, on je izjavio kako je za njega to nemoguće.

Nazvavši sankcije neosnovanim i nepravednim, Mikhail je izjavio za Bloomberg: "Ne znam kako ću živjeti. Ne znam, zaista ne znam", a zatim je vrlo brzo postao meta ismijavanja na društvenim mrežama.

"Tako sam zabrinuta za tebe. Nadam se da ćeš uspjeti preživjeti sa životom koji si mnogi NE MOGU priuštiti", napisao je netko na Twitteru.

"Ovo je tako srceparajuće", pisali su ironični korisnici.

Korisnici su pisali i kako se što prije trebaju udružiti i pripremiti akciju za pomoć ljudima poput "jadnih" milijardera koji su sada primorani živjeti i dalje, kako kažu, iznadprosječnim životom.

"Zaje*ava li se netko sa mnom? Ne bih znala što da radim ni s njegovim mjesečnim iznosom! Jedva spajam kraj s krajem, ali barem pošteno zarađujem za život i nikome ne činim štetu", zaključila je jedna korisnica.

Na dan kada je dobio sankcije, Mikhail je dao ostavku iz uprave Alfa-Banke, a iako se s istima ne slaže, priznao je kako su njegovi problemi ništa u odnosu na onim što se događa u njegovoj rodnoj Ukrajini.

"Moji problemi su ništa u usporedbi s onim što prolaze Ukrajinci", rekao je Fridman.

Fridman se ranije izjasnio kako smatra da sankcije neće doprinijeti tome da se zaustavi rat u Ukrajini.

"Oni koji donose ove odluke nemaju pojma o tome kako funkcionira Rusija", zaključio je Fridman, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:12