StoryEditor

Ruski novinar: "Bourbon Rhode možda nije imao dosta goriva, obitelji su bijesne"

Piše D  /  04.10.2019., 02:10h

Među nestalima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, čiji su posljednji transkripti s potonulog broda danas dospjeli u javnost. 

Kako piše pomorski portal Maritime Bulletin, koji danima prati potragu za posadom, a vodi ga ruski novinar, među rodbinom stradalih pomoraca raste nemir i ljutnja, zbog način na koji ih francuska kompanija Bourbon Offshore tretira.

"Prema njima se ponašaju kao da im smetaju", piše novinar Mikhail Voytenko. "Stalno me kontaktiraju osobe koje su rodbinski povezane s članovima posade. Tvrde da im iz Bourbona odbijaju dati nove informacije o potrazi ili da im nitko uopće i ne odgovara na njihove upite. Kratko nakon što su tri pomorca spašena, kontaktirao me predstavnik supruge časnika palube, koja je očajnički pokušavala doznati odgovor na jednostavno pitanje - je li njezin suprug među spašenima."

Sve je više podataka, piše Maritime Bulletin, koji dolaze od trenutnih i bivših djelatnika Bourbona, koji se uzajamno podudaraju i vode do zabrinjavajućeg zaključka - da priprema broda Bourbon Rhode nije bila kompletna i kvalitetna te da brod nije bio spreman za plovidbu preko Atlantika. Po svemu sudeći, tvrdi se u članku, tegljač nije mogao zaobići uragan zbog manjka goriva za dodatne manevre, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 19:52